Política

Rècord d'inversió i de fuga de regidors

La inversió pública a Deltebre ha estat de gairebé 50 milions d'euros els darrers quatre anys. Dos exregidors d'ERC i un del PSC fitxen per la llista de CiU

La inversió pública a Deltebre ha estat d'uns 50 milions d'euros els darrers quatre anys, una xifra “rècord” segons l'alcalde i candidat d'ERC, Gervasi Aspa. El pont sobre el riu Ebre que uneix Deltebre amb Sant Jaume d'Enveja és l'obra més important i que enorgulleix tot el poble, però també hi ha altres actuacions com la llar d'infants, el passeig fluvial o la millora de les instal·lacions esportives. Unes obres que l'alcaldable d'ERC confia que li permetran revalidar la confiança dels deltebrencs. Una confiança, però, que el portaveu del principal grup de l'oposició i cap de llista de CiU, Lluís Soler, sosté que li ha perdut el seu propi equip. De fet, Soler ha inclòs en la seua candidatura com a número 2 l'exregidora d'ERC Teresa Culvi i en el quart lloc el fins fa pocs dies regidor d'Urbanisme i militant d'Esquerra, Domingo Alcalà. “Encapçalo una candidatura transversal amb gent que vol treballar pel municipi”, ha manifestat Soler, que també inclou en la seua llista l'exregidor socialista Salvador Bertomeu, que la primera part del mandat va governar en coalició amb ERC. Aquests fitxatges de la federació nacionalista a Deltebre poden dificultar-li els pactes postelectorals, i tot i que d'entrada tots els partits diuen que estan oberts a pactar amb tothom, també és cert que hi ha dos blocs: per una banda, ERC, PSC i Unió del Poble de la Cava, un partit nou, però el seu candidat és regidor d'Ebrencs Independents actualment i governa amb l'equip d'Aspa; i CiU i el PP per una altra banda. “No hi ha cap pacte preelectoral, però la falta de diàleg per part de l'alcalde fa que l'oposició hàgim fet pinya en determinats temes”, ha assenyalat el candidat del PP, Joan Bertomeu. També el candidat socialista, José Emilio Bertomeu, critica la falta de “diàleg” per part de l'alcalde. “Han estat uns anys molt erràtics i és cert que s'ha invertit molt, però per part d'altres administracions”, ha dit.

La crisi del sector de la construcció ha passat factura a Deltebre, un dels municipis catalans on més es va construir durant el boom immobiliari. “S'han d'explotar altres sectors i tenim oportunitats en altres camps com el turístic i l'agroalimentari”, ha apuntat Soler, un punt que comparteixen tots els candidats. “Si continuo en el govern serà per continuar dotant el poble de serveis i infraestructures i generar ocupació”, ha manifestat Aspa. El PSC inclou 150 propostes en el seu programa electoral i el cap de llista destaca la redacció d'un nou pla d'urbanisme dirigit per professionals del municipi i l'impuls al turisme rural. La reducció de l'endeutament municipal és una de les propostes del PP, que denuncia que s'han fet obres quan l'Ajuntament ja no tenia més capacitat d'endeutament.

I més de 30 anys després de la segregació de Deltebre, apareix un partit que reivindica la Cava. “La Cava no és un barri, partim d'un error des de l'origen: es va crear Deltebre i es van aniquilar dos pobles”, ha dit Casanova.

Pèrdua de regidors
Poques setmanes abans de les eleccions municipals han dimitit tres regidors, els dos del PSC i un d'ERC, de tal manera que el ple de l'Ajuntament es limita a 14 regidors. Amb tot la proximitat de les eleccions fa que ja no s'incorporen els següents de la llista.
LES CLAUS
POUM.
La redacció del pla urbanístic de Deltebre ha estat el tema més controvertit d'aquest mandat. L'allau d'al·legacions i la incompatibilitat del director del POUM van forçar el govern a retirar-lo i tancar un acord amb la UPC per recuperar part de la inversió.
Relleu constant a l'alcaldia.
Durant els darrers vint anys, no hi ha cap alcalde que s'hagi mantingut en el càrrec més enllà de quatre anys.
Gervasi Aspa
ERC
Després de quatre anys a l'alcaldia i a un regidor de la majoria absoluta, repeteix com a cap de llista.
Lluís Soler
CiU
Encapçala per primera vegada la llista, que inclou en els primers llocs exregidors d'ERC i el PSC.
José Emilio Bertomeu
PSC
Després d'un parèntesi de 8 anys torna a la vida política municipal amb una candidatura renovada.
Joan Bertomeu
PP
Torna a ser el cap de llista del PP. És regidor des del 1991 i entre el 1995 i el 1999 va ser alcalde.
Josep Ramon Casanova
Unió del Poble de la Cava (EBIN)
Actualment és regidor i ha creat un partit nou que reivindica la Cava com a poble dins el municipi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona