Política

El Maresme tindrà més llistes que mai per a les municipals

El PSC, CiU i el PP tornen a tenir candidatura arreu, i ERC en perd a Caldes i a Dosrius

La CUP tindrà presència en quatre pobles més, i en deu poblacions ha desembarcat Solidaritat Catalana per la Independència

Els maresmencs tindran més opcions que mai per escollir en les eleccions municipals del 22 de maig. Les juntes electorals de zona de Mataró i d'Arenys de Mar van publicar ahir provisionalment en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, les candidatures que es presenten a les 28 poblacions de la comarca. Si fa quatre anys en van ser 178, aquest cop n'hi ha 185, com a mínim, ja que el llistat definitiu encara trigarà uns quants dies a fer-se públic.

Conscients que els vots d'aquestes eleccions també serveixen per configurar els governs del Consell Comarcal i de la Diputació de Barcelona, el PSC, CiU i el PP, presenten candidatura a totes les poblacions, igual que el 2007. ERC, que també ho va aconseguir en les darreres municipals, aquest cop ha perdut Caldes d'Estrac i Dosrius. Pel que fa a Iniciativa, si fa quatre anys no va tenir presència en sis pobles, aquesta vegada l'absència s'ha incrementat, i els veïns de Caldes, Dosrius, Òrrius, Premià de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Arenys de Munt, Calella, Tordera, Sant Iscle de Vallalta i Teià no trobaran papereta dels ecosocialistes el dia dels comicis. La gran eclosió de Ciutadans el 2007, any en què van presentar nou llistes, s'ha desinflat, i ara només seran a dos pobles. En canvi, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) suma quatre llistes noves i ja té representació a nou poblacions. Les forces independentistes es deixen notar arreu de la comarca. Si bé Reagrupament no es presenta en solitari enlloc i ha optat per pactar amb ERC, Solidaritat Catalana per la Independència sí que ho fa en set municipis, i en tres més forma part d'una coalició.

Mataró tindrà 13 candidatures diferents

Tretze partits són els que han presentat candidatura a Mataró. A les paperetes de les sis formacions que ja tenen representació municipal –el PSC, CiU, el PP, ICV-EUiA, ERC i la CUP– se'n sumaran set més. A més de la que encapçala l'excandidat del PP Paulí Mojedano, hi haurà llista d'Els Verds (liderada per Josep Lluís Freijo); Mataró d'Esquerra (que té com a cap de llista l'excandidat de l'Alternativa Veïnal Antonio Ruiz); Solidaritat Catalana per la Independència, Pirates de Catalunya i la Unificació Comunista d'Espanya. L'únic partit sense representació que hi torna per segona vegada consecutiva és Plataforma per Catalunya; en canvi, Ciutadans, Alternativa Veïnal, Esquerra Unitària i el Partit Republicà Català ara no repeteixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona