Política

maresme

El PSC no renuncia a l'acord per fer els laterals de la C-32

Els socialistes diuen que seran exigents en el manteniment de l'agenda d'inversions acordades amb l'anterior govern català

S'erigeixen com “l'instrument eficient” per fer front a la crisi

Els socialistes aposten decididament i “sense ambigüitats” per tirar endavant la construcció de les futures rondes, tant del Maresme com de Mataró, que s'han de fer a banda i banda de l'autopista C-32. De res va servir l'advertència que divendres va fer ICV-EUiA, un dels seus socis preferents en molts governs municipals, de no pactar amb qui hi doni suport. L'alcaldable de Mataró, Joan Antoni Baron, va lamentar que alguns –amb referència a CiU– s'hagin desdit de l'acord de mobilitat que es va signar fa un any. “I ara busca'ls”, va afegir Baron, que va insistir en la necessitat de disposar d'aquesta infraestructura no només per millorar les connexions entre els diferents pobles sinó també per “garantir la viabilitat econòmica” de la comarca.

De fet, el PSC del Maresme, que ahir va presentar el manifest electoral al Centre de Negocis El Rengle de Mataró amb tots els caps de llista, prioritzarà la recuperació de l'economia i, per tant, la creació de llocs de treballs allà on governin a partir del 22 de maig. L'encarregat de llegir-lo va ser l'actor Albel Folk, que tanca la candidatura a Alella i que va desitjar “molta merda” a tots els candidats. “Creiem que amb l'experiència acumulada i la proximitat als ciutadans podem ser un instrument eficient per fer front als estralls de la crisi”, va manifestar Folk. La recepta per intentar-ho passa per “donar suport als nous sectors productius, a l'emprenedoria, a la innovació i al talent, sense oblidar els serveis tradicionals vinculats a la comarca com són la indústria i el turisme”.

L'oposició a la tisorada

Un altre dels cavalls de batalla per als socialistes en aquesta campanya electoral seran les retallades en els serveis públics anunciades per la Generalitat. A banda d'autoproclamar-se com els defensors dels pilars bàsics de l'estat del benestar, també van assegurar que seran “bel·ligerants” davant les mesures que signifiquin “una amenaça a la cohesió social aconseguida”. Tot i admetre la necessitat de racionalitzar-los i de fer-los més eficients, el PSC creu que les reformes s'han d'engegar sense “eliminar l'esforç de dotar-se d'uns serveis públics locals de qualitat i equitatius”.

El primer secretari del PSC del Maresme, Santi Fontbona, va recalcar que on també seran exigents és en el manteniment de l'agenda d'inversions en equipaments que es van acordar amb l'anterior executiu català i que ara sembla que pengen d'un fil. “Afrontem aquestes eleccions amb il·lusió i amb la garantia de la feina feta, no només els darrers quatre anys sinó històricament”, va afegir Fontbona, que confia que la formació continuarà sent cabdal en la configuració de governs de progrés.

Desitjo a tots els candidats socialistes que tinguin molta merda i un gran èxit electoral
Abel Folk
actor
Apostem per les rondes sense ambigüitats perquè garantiran la nostra viabilitat econòmica
Joan Antoni Baron
alcaldable a mataró
Afrontem les eleccions amb il·lusió i amb l'aval de la feina feta històricament als ajuntaments
Santi Fontbona
primer secretari del psc al maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona