Política

Barcelona 2.0, Girona 1.5, Tarragona 0.5

Tradicionalment, les campanyes electorals, com el futbol i tants altres camps, s'han prestat a la utilització de símils bèl·lics. Tot i que no m'entusiasmi la idea, permetin-me, doncs, que caigui en aquest recurs (afortunadament sense tenir-ne experiència directa i previsiblement sense gaire gràcia) per referir-me a l'estat de campanya digital. La batalla entre els dos bàndols és molt desigual. Mentre a la capital el front dels candidats aprofita unes tropes nombroses i força ben armades per sotmetre la població a un bombardeig constant d'informació, a la resta del país els combats són molt més igualats i sovint és la iniciativa popular la que va davant de la classe política. Expliquem-ho.

Els mitjans fan la força. A Barcelona, els partits més potents tenen uns equips de comunicació que, amb un impressionant arsenal tecnològic, segueixen i publiquen els moviments dels seus candidats minut a minut. D'aquí que ahir al matí, des de terra ferma, es pogués veure Portabella al timó d'una golondrina quan l'embarcació probablement encara navegava. O que els comptes de Twitter d'Hereu, Trias i Portabella no paressin de piular a velocitat de vertigen durant el debat televisiu de la nit. Activitat 2.0 total.

Girona, 1.5 graus en l'escala de Twitter. Si en aquesta improvisada escala de mesura el 2.0 implica l'aprofitament màxim dels recursos, està clar que Girona no hi arriba. Amb tot, gràcies a l'activitat de Carles Puigdemont (@KRLS) i de la CUP tampoc en surt malparada en comparació a ciutats com Tarragona o Lleida, on l'activitat és molt menor. A Barcelona, els comptes dels candidats s'engeguen de bon dematí i ja no paren. A Girona, la cosa és molt més racional i pausada. Ras i curt: @hereu2011 o @xaviertrias poden fer en un dia més piulades que tots els candidats gironins junts.

Per posar-hi dades, si els alcaldables gironins van penjar divuit comentaris fins primera hora de la tarda, els lleidatans es van quedar en deu (incloent-ne un de l'alcalde @angelrosdomingo que apostava per “convertir Lleida en una ciutat 2.0”). A Tarragona, però, la calma és absoluta: fins a la mitjanit només se n'havien penjat tres: dos de @sergidelosrios i un de @argasentís. Un 0.5 sent generosos. Això, combinat amb l'enginy dels electors (com l'actor Quim Masferrer penjant imatges dels candidats d'Arbúcies o Hostalric) o molts d'altres reanomenant el PSC, equilibren la batalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona