Política

Un feu indiscutible de CiU

La posició hegemònica de CiU a l'Ajuntament des del 1983 fa difícil preveure un canvi de rumb polític. El nou escenari es produiria amb l'entrada del PSC o el PP, o fins i tot amb una remuntada de CiU

P revisibilitat o normalitat, i treball tangible. Aquests conceptes ens serveixen per definir Fornells de la Selva. No només aquests darrers quatre anys, sinó des fa gairebé dues dècades. La previsibilitat és el control hegemònic que té CiU, al govern, i el treball, fet al llarg dels anys, la carta de presentació de la federació nacionalista a Fornells. Dos arguments, ara mateix, notablement inapel·lables, al marge de valoracions polítiques, que segur que hi són.

I, en el marc d'aquesta previsibilitat, a més, hi ha poques novetats rellevants ara mateix dignes de menció. Segurament, la més destacada, tot i que caldrà veure si té realment incidència, és la retirada de Gabi Casas, després de 16 anys d'alcalde. Casas deixa el comandament de CiU a les mans del seu home de confiança i, fins ara, tinent d'alcalde, Mateu Parera.

Hegemonia convergent

Quin escenari s'obre, doncs, en aquests eleccions a Fornells? Segurament, tot i que en política pot passar de tot, és el de la previsibilitat. Fornells és un feu per CiU i res no fa pensar que això es modificarà, ara mateix. L'hegemonia de CiU s'inicia clarament en les municipals del 1983. A més, fins i tot en quatre mandats CiU ha governat en solitari. Només ERC i el PP han aconseguit fer-s'hi un forat. En les darreres, ERC va obtenir tres regidors.

I, en aquesta comoditat, CiU ha tirat endavant projectes com ara un polígon industrial i el centre cívic de la Sitja, i té temes en cartera, com ara la creació d'una llar per a la gent gran.

LES CLAUS
Poder.
CiU ha governat sempre amb majories clares, i fins i tot ho ha fet en solitari. Res fa pensar, ara mateix, que això es modificarà.
Relleu.
Gabi Casas cedeix el comandament de CiU a Mateu Parera.
Mateu Parera
CiU
Substitueix Gabi Casas al capdavant de CiU. Fins ara tinent d'alcalde, ha estat, i és, un dels homes forts. El relleu, però, tampoc no fa preveure un canvi de rumb. La gestió dels últims anys, la transformació del municipi i l'absència de grans polèmiques també en són un actiu.
Josep Esteba
ERC
Esquerra Republicana de Catalunya, igual que el PP, ha estat l'altre partit que aquests darrers anys ha aconseguit fer-se un forat al consistori. Ara, el repte per Esteba és consolidar la seva presència.
Francesc Xavier Cabrera
PSC- PM
El PSC no ha aconseguit, fins ara, representació. Aquest mandat Cabrera ho torna a tenir difícil. El treball serà intentar finalment assolir representació al consistori.
Francisca Pilo
PP
El PP torna a presentar llista. Aquest partit, com ERC, ha tingut representació al consistori dues vegades. El PP va assolir un regidor en les municipals del 1995 i 1999. El repte per a Pilo és tornar a ser present al consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona