Política

Incertesa electoral a Beneixama

Els socialistes, amb un nou candidat, aspiren a mantindre's en el govern municipal

La incertesa sobre quin serà el partit polític que ha de governar a Beneixama, a la comarca de l'Alcoià, després de les eleccions del 22 de maig és ben palesa, ja que cap dels tres que hi concorren -PSOE, PP i JPB (Junts per Beneixama)- té assignada l'etiqueta de guanyador.

Per una banda, el PSOE canvia el seu cartell electoral amb la incorporació de la figura de Vicente Ibáñez Cruz al capdavant de la llista. L'alcaldessa en funcions Amparo Barceló, abandona la primera línia de la política activa.

A Barceló li ha afectat la decisió d'haver de destituir l'exregidor del seu propi partit i segon tinent d'alcalde, Juan Payà, el qual va protagonitzar cap a la darreria d'any una mena d'escissió en les files socialistes en acostar-se als postulats del PP i desmarcar-se de les pretensions de l'equip de govern PSOE-JPB voler eliminar la creu dels caiguts franquista en la Glorieta, motiu de llarga polèmica alimentada en part pel PP, en recolzar el regidor destituït.

El cas ha anat molt més enllà i ha acabat en els jutjats de Villena on la primera edil ha acusat Payà de suposada apropiació d'informació municipal reservada i confidencial. Altres casos ocorreguts al llarg de la legislatura també han acabat minant la paciència de Barceló, amb la qual cosa ha decidit finalitzar o posar punt i a part en la seua carrera política.

El PP, amb l'exalcalde Antonio Valdés Vidal al front, és la formació que pensa traure notables beneficis en forma de vots en les aigües turbulentes de la política de Beneixama. Mantenir-se a l'aguait en el desenvolupament dels esdeveniments citats, junt al pes específic que li suposa l'experiència d'anys anteriors en el càrrec d'alcalde són les cartes que Valdés pensa esgrimir a pocs dies ja de la contesa electoral que pot dur canvis a l'Ajuntament.

Per una altra banda és una incògnita el paper a jugar per la formació JPB. Fa ara quatre anys que JPB irrompia en la vida política passant a tenir responsabilitats de govern amb el seu cap de llista, Pepe Toni Mataix, qui de nou torna a ser cap de cartell. En aquell moment, JPB va resultar ser clau per al desenvolupament de polítiques de caire progressista en la localitat. Ara, cal esperar a la nit del 22 de maig per a conèixer si de nou JPB es converteix en àrbitre municipal i si 4 anys comandant el govern municipal han suposat consolidar el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.