Política

Els concentrats demanen permís per a reunir-se demà i diumenge

S'emparen en l'article 8 de la llei que regula aquest dret

Sol·liciten la col·laboració de l'Ajuntament per garantir la seguretat i la comoditat, tal i com es fa amb els grans esdeveniments

Els manifestants del denominat moviment del 15-M han demanat autorització a la Delegació del Govern del País Valencià per a “exercir el dret de reunió” durant demà dissabte 21 de maig i el diumenge en la plaça de l'Ajuntament, on preveuen reunir entre 15.000 i 50.000 simpatitzants.

Segons expliquen els portaveus d'aquesta iniciativa s'emparen en l'article 8 de la Llei Orgànica 9/1983 reguladora del Dret de Reunió per a sol·licitar “autorització amb caràcter urgent per a procedir a l'exercici” del citat dret. Les reunions previstes tindran com escenari la plaça de l'Ajuntament de València a partir de les 0.00 hores del dissabte i tindran una durada prevista de 48 hores.

L'objecte de les mateixes és la “celebració d'activitats formatives, culturals i lúdiques en matèria d'economia i sistema econòmic internacional, drets socials i laborals, participació ciutadana, ecologia, cooperació al desenvolupament, economia social, cultura valenciana, energies renovables, dansa infantil, ludoteca infantil, expressió artística i musical”.

“No es preveu la circulació per la via pública, sinó una reunió estàtica en el lloc assenyalat”, han afegit les mateixes fonts.

“Un grup de trenta assistents s'encarregarà que no es produïsquen altercats i per a identificar-se utilitzaran una armilla reflectora”, ha apuntat l'organització, que preveu instal·lar taules i “equips per a aixoplugar-se del sol”.

Així mateix, s'adverteix que la “afluència previsible d'entre 15.000 i 50.000” persones “pot excedir els límits de la plaça de l'Ajuntament, pel que es demana a la corporació municipal la seva col·laboració per a “garantir la comoditat, seguretat i adequat desenvolupament d'aquest exercici de ciutadania”.

En concret, han sol·licitat serveis mèdics, excusats portàtils, ampliació de les línies de transport públic, policia local i “tot allò que l'Ajuntament garanteix en el cas de grans esdeveniments esportius com la Fórmula 1, la visita del Papa o les Falles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.