Política

Sant Vicenç dels Horts

ERC espera formar govern amb CiU i ICV i desbancar el PSC

Oriol Junqueras atribueix a la crispació social provocada pel govern local part de la pèrdua de tres regidors socialistes

ERC ha perdut en conjunt 77.000 vots i 197 regidors en les eleccions municipals. La davallada generalitzada ha tingut una excepció a Sant Vicenç dels Horts, on la llista que ha encapçalat Oriol Junqueras ha aconseguit dos regidors més i se situa, amb sis, com a segon partit més votat, a només un regidor del PSC. Aquest partit, en canvi, ha perdut tres dels deu regidors que tenia en el mandat passat, i per tant n'ha obtingut set.

Sant Vicenç té 21 regidors, per la qual cosa la majoria absoluta se situa en onze edils. Amb els dos regidors del PP, el PSC no en tindria prou per repetir el pacte que han mantingut en els últims vuit anys. En canvi, un tripartit d'ERC amb CiU i ICV sumaria dotze regidors.

Sant Vicenç és un municipi que s'ha caracteritzat, en els últims anys, per episodis de crispació i tensió entre el consistori i associacions de diferent caire. Junqueras ho justifica: “Tenim l'índex d'atur més alt de la comarca i la renda més baixa, i això s'ha traduït en un ambient social complex”. “A més, l'últim mandat s'ha caracteritzat per una actitud agressiva del PSC i el PP” cap a membres d'entitats, un fet que fins i tot ha acabat en un judici en què ciutadans acusats per l'Ajuntament han acabat absolts. El candidat d'ERC creu que això ha provocat –a més del context general– que el PSC hagi perdut tres regidors. El PP, en canvi, no ha estat castigat a les urnes, ja que ha obtingut un regidor més del que ja tenia. Amb aquest escenari, Junqueras diu que vol “trobar una alternativa de govern formada per ERC, ICV i CiU, tres partits que poden aportar molt al municipi”. Les converses formals encara no han començat, però Junqueras avança que la relació d'ERC amb aquests dos partits és cordial. “L'ambient de la ciutadania és el d'una voluntat de canvi”, conclou.

El PSC ha fet un ús de la justícia com a eina de combat polític contra l'oposició
Oriol Junqueras
Cap de llista d'ERC a Sant Vicenç dels Horts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona