Política

arenys de mar

El PP dóna suport a CiU tot i quedar un govern en minoria

Les dues formacions es reuneixen avui amb la intenció de tancar el pacte que els populars ja han beneït en l'àmbit nacional i que descarta l'aliança amb el PSC i ICV com s'havia apuntat

La candidata del PP, Belén Quintero, estarà al costat de CiU en el govern, tot i quedar en minoria. Aquesta és la decisió final després de les moltes converses que ha mantingut la cap de llista dels populars tant amb CiU com amb la resta de forces polítiques que miraven de fer un govern alternatiu per fer fora els convergents de l'alcaldia.

Fonts del PP van confirmar ahir que aquesta unió amb CiU es veu més factible i “còmoda” que no pas el possible pacte amb les forces d'esquerres. Les mateixes fonts van apuntar que la proposta té el vistiplau de la direcció nacional, malgrat que són conscients que el pacte no donarà una majoria absoluta i que s'hauran de buscar suports puntuals. El partit va precisar que a aquesta aliança amb CiU només li cal la concreció dels acords programàtics i l'entesa sobre el repartiment de les regidories.

En tot cas, un cop signat l'acord, no serà pas la primera vegada que CiU i el PP governen junts a Arenys de Mar, tot i que aquesta vegada no sumin prou per formar un govern “fort i estable”. Ho van fer el 2003 en el segon mandat de l'exalcalde Miquel Rubirola i també havien donat suport anteriorment a l'exalcalde socialista Ignasi Moreno.

La candidata del PP, Belen Quintero, tot i reunir-se amb la resta de forces, va mantenir des del principi que donaria el seu vot a la força més votada. Tot i això, aquesta última setmana es va arribar a reunir en un primer moment amb el PSC, que va liderar la possible aliança per desbancar CiU de l'alcaldia.

“No hi ha res signat però avui ens reunim”

El candidat de CiU, Estanis Fors, va assegurar ahir que no hi ha cap acord concret amb el PP i que només tenen previst reunir-se avui mateix. S'entén que CiU no volgués confirmar ahir que hi havia res parlat per no despertar les expectatives del PSC per formar un govern alternatiu. Des d'Unió, el secretari d'organització, Benet Maimí, reconeixia que s'han mirat de fer gestions per “desactivar” el pacte de la resta de forces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom