Política

TORTOSA

El govern de Bel és de continuïtat i s'estructura en cinc grans àrees

L'organigrama de l'Ajuntament s'estructura al voltant de Serveis a les Persones, al Territori, Promoció de la Ciutat, Serveis Centrals i Espai Públic

El nou govern municipal de Tortosa s'estructura en cinc grans àrees: Serveis al Territori, Serveis a les Persones, Promoció de la Ciutat, Serveis Centrals i Espai Públic. Cadascuna d'aquestes àrees la coordina un tinent d'alcalde i inclou diferents regidories, segons va explicar ahir l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel. Un model organitzatiu que encaixa amb l'estructura tècnica de l'Ajuntament, de manera que cada àrea a més d'un responsable polític en tindrà un de tècnic.

Pel que fa als càrrecs que assumeix cada regidor no hi ha gaires canvis respecte al darrer mandat en el cas dels regidors de CiU que repeteixen. Així, la fins ara portaveu de CiU i regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, serà la primera tinent d'alcalde i la responsable de l'àrea de Serveis al Territori, que inclou les regidories d'Obres Públiques i Urbanisme. També Anna Algueró continuarà al capdavant d'Acció Social, i del seu departament dependran les regidories d'Ensenyament i Universitats, que tindrà Rosa Cid; Cultura, que portarà Joaquim del Pino; Joventut, que estarà al càrrec d'Alfredo Ferré; Servei d'Atenció als Ciutadans, amb Rosa Cid al capdavant, i Esports, on repetirà Pere Panisello. Emili Lehmann coordinarà Promoció de la Ciutat i d'aquesta tinència d'alcaldia penjaran Promoció Econòmica; Comerç; Fires; Festes, amb Domingo Tomàs al capdavant, i Turisme, que incorpora un dels nous regidors, Alfredo Ferré.

Matilde Vilarroya, que continuarà sent la regidora d'Hisenda, dirigirà l'àrea de Serveis Centrals. I, finalment, l'àrea d'Espai Públic la coordinarà Domingo Tomàs i inclourà les regidories de Seguretat, que assumirà Esther Vidal, i Medi Ambient i Mobilitat, que anirà a càrrec de Beatriz Viñuela.

Tant els tinents d'alcalde com els regidors han estat nomenats per decret de l'alcalde, però està previst convocar un ple per aprovar el cartipàs. “Aquest govern naix amb la mateixa voluntat que el de fa quatre anys: que comence i acabe igual”, va manifestar Bel, que confia que el nou govern local (format exclusivament per regidors de CiU) estigui encara més cohesionat que el del darrer mandat, quan CiU va governar amb ERC. “El moment és complicat però treballarem amb ganes de fer-ho bé”, va dir l'alcalde de Tortosa.

Plega el gerent

Bel també va avançar que els pròxims quatre anys només hi haurà un regidor en dedicació exclusiva, ara n'hi havia dos, i que no n'hi haurà cap en dedicació parcial. No va detallar, però, quin serà aquest regidor. Un dels càrrecs eventuals que no repetirà serà el gerent de l'Ajuntament, Cèsar Saura, que ha comunicat la seua decisió de tornar a l'activitat privada. La plaça quedarà vacant de moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona