CiU i PP creuen que el dinar de Zapatero i Berlusconi desmunta la campanya al PSC

Els socialistes afirmen que Badia és l'única candidata que defensa, igual que Pujol, la Constitució Europea i l'Estatut

Un regal. Això és el que va suposar per a CiU i el PP el dinar que Zapatero i Berlusconi van compartir a Roma, coincidint amb el viatge del president espanyol a la capital italiana per assistir al partit de la final de la lliga de campions. La de Berlusconi és la cara central de la tanca amb què el PSC va començar a remenar l'espantall contra l'avanç de la dreta, acompanyat de José María Aznar, George Bush, Jacques Chirac i Lech Kaczynski. Tremosa va argumentar que la trobada del president espanyol amb Berlusconi és una prova més de la tesi que reiteradament ha defensat CiU: que a Europa, on preval la defensa dels interessos locals, la contraposició entre dretes i esquerres és «més imaginària que real». Pel candidat de la federació a l'eurocambra, la campanya dels socialistes «desmobilitza, afavoreix l'abstenció i embruta la classe política». Per això, va expressar el seu desig que si CiU obté un bon resultat en els comicis els socialistes se sentin obligats a fer campanyes en positiu.

Constructivitat és, precisament, el que va demanar la presidenta catalana del PP, Alícia Sánchez-Camacho, al PSC, que va presentar un nou cartell amb Vidal-Quadras com a protagonista. Es tracta d'un enllaç d'internet que condueix a l'entrada de l'expresident del PP a Catalunya de l'enciclopèdia Viquipèdia. El PSC insisteix que fa una campanya en positiu i justifica la presència de Vidal-Quadras als cartells electorals perquè la dreta és la força majoritària al Parlament europeu. Els socialistes destaquen que CiU i PP han votat junts a Estrasburg en més d'un 80% d'ocasions en qüestions econòmiques i culturals. En la tasca d'identificació de les polítiques de les dues formacions que practiquen els socialistes, ahir el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va posar l'accent en la coincidència de lemes electorals de convergents i populars –Ara–. «Això sí que és una entesa, compartir eslògan», va manifestar Zaragoza. En un torpede dirigit a CiU, Zaragoza va dir que Badia és «l'única candidata que defensa el que el poble de Catalunya va votar en referèndum», l'Estatut i la Constitució Europea, «les mateixes posicions que defensa l'expresident Pujol». El dirigent socialista va rematar-ho dient que Tremosa ha de «defensar coses contràries a les del seu partit».

En un símil futbolístic, la líder dels populars, Alícia Sánchez-Camacho, va acusar els socialistes de fer «joc brut», en contraposició al «joc net» que va dir que fa al seu partit. Sánchez-Camacho va recórrer a la ironia per valorar el dinar dels presidents espanyol i italià. «Voldríem saber si Zapatero portarà de regal a Berlusconi una pancarta del PSC perquè pugui veure com el tracten a Catalunya. No sé si estava previst al PSC que Zapatero els aixafés aquesta campanya», va bromejar.

La imatge va enterbolir, de fet, l'altra fotografia que el PSC pretenia destacar, aprofitant el moment dolç de l'esquinçat partit socialista francès: la de Badia a Nantes amb les dirigents de la formació Martine Aubry i Ségolène Royal. Badia va reclamar més presència de dones en la Comissió Europea: «Dels 27 comissaris, hi ha cinc dones, estic convençuda que falten dones al govern europeu», va afirmar. L'eurodiputada és «l'única candidata que pot fer campanya a Europa», segons Zaragoza, que va emfasitzar la nombrosa família de què disposen els socialistes als 27 estats de la UE.

Coincidint amb la celebració de la final de la Champions, Tremosa va proposar la integració dels Mossos en l'Europol per millorar la seguretat en esdeveniments com aquest. Aplicar aquest precepte que recull l'Estatut milloraria, segons el cap de cartell de CiU, l'eficiència dels desplegaments policials en aquests casos.

«Il Cavaliere» i el «partito catalano»

El diari italià La Repubblica publicava ahir les fotografies dels cartells de la campanya dels socialistes catalans en què surt reproduïda la cara del primer ministre italià, Silvio Berlusconi. En la informació, i en relació amb el PSC, es diu que el partito catalano té Berlusconi en el punt de mira. També critica que s'utilitzi la cara del mandatari italià en la campanya de les eleccions europees com a símbol negatiu d'allò que no s'ha de votar i que se'l vinculi als responsables de l'actual crisi econòmica.

En relació amb Berlusconi i la campanya de les eleccions europees, ahir monsenyor Diego Coletti, responsable de la Conferència Episcopal italiana, afirmava que la bellesa pot tenir la seva importància, però no ha de ser «l'únic element decisiu per triar» un candidat polític. La polèmica de les ballarines o noies de televisió que el partit del primer ministre Silvio Berlusconi, Poble de la Llibertat (PDL), va incloure com a candidates a les eleccions europees va esclatar l'abril passat i va obligar Il Cavaliere a retirar la majoria de les candidates, enmig d'una polèmica que va esquitxar la seva dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona