Política

JOAN ALFONS ALBÓ

ALCALDE DE SANT FELIU DE GUÍXOLS (CIU)

“Amb una dedicació correcta s'avança molt”

“Estic molt satisfet del grau de bona sintonia que hi ha entre els regidors que formem l'equip de govern, i això és molt positiu perquè tenim un inici molt bo”

“Ens hem trobat temes que nosaltres donàvem per tancats i no ho estaven, i això ha estat una sorpresa”

L'Albó de sempre
Sembla que res no hagi canviat: Joan Alfons Albó segueix igual, suau i amable en les formes, però contundent en el fons. Polític suau , no modifica el seu pas, però et deixa endarrere. Matiner com sempre i més pencaire que mai, que ja és dir. En tot cas, mutant cap a l'Albó 2.0
El nostre objectiu, el nostre lema de govern és assolir una ciutat per viure i treballar-hi bé

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, va per feina i destaca el treball que ja s'ha fet en pocs dies per posar en ordre i organitzar l'Ajuntament. Es lamenta sobre algunes gestions que estaven pendents, però es mostra optimista perquè d'aquesta manera té un marge de maniobra per reconduir-les. També destaca la bona relació amb el seu soci de govern, el PSC.

El pacte de govern, entre CiU i el PSC, és ja totalment operatiu. Com el valora?

Estic molt satisfet del grau de bona sintonia que hi ha entre els regidors que formem l'equip de govern. I això és molt positiu perquè tenim un inici molt bo. Des del punt de vista de suport de la ciutadania, penso que hem fet un pacte amb un grup que ha tingut un suport ampli, encara que sigui la tercera força. Només vull recordar que només els separen 75 vots de TSF, per tant té una lògica. També vull remarcar que hi ha una gran coincidència programàtica. Un tercer ítem seria la pràctica política, allò de com entenem que s'ha de fer la gestió i la política municipal. Aquests tres elements, penso, justifiquen de manera molt àmplia que CiU i el PSC vagin junts en aquest viatge.

Aquest bon grau de relació entre CiU el PSC es tradueix en la gestió. Aquests primers dies, quina valoració en fa i quins problemes s'han trobat?

Estem demostrant de manera clara que amb una dedicació correcta es pot avançar molt i ràpidament. Ens hem trobat temes que nosaltres donàvem per tancats i no ho estaven, i això ha estat una sorpresa... temes com ara contractes per tancar; i parlo de contractes molt importants de subministrament de la ciutat. Em refereixo a la neteja, aigua i enllumenat, que són els grans contractes de serveis municipals. Tots estan en una o altra situació. Uns, perquè estan a punt de trencar, i per a altres, no hi ha un contracte ben definit. També ens hem trobat que la majoria de treballadors municipals tenien una reducció del 5% del seu sou, com s'ha fet a moltes administracions, però en canvi un gruix important tenien uns increments molt substancial per ampliació de jornada o hores extres. Tot això ho estem racionalitzant.

Això els està limitant?

Ens queda molta feina de gestió interna, és cert, però a la vegada penso que si en fem una lectura positiva podem tenir uns grans marges per millorar i reconduir coses. El tema de la neteja s'ha de millorar. Es dóna la paradoxa que els vials estan nets, però les voreres, no. I això que està inclòs en el contracte de neteja. És cert que això ens genera un cert neguit, però també és veritat que ens donarà, com deia, uns marges de maniobra per reconduir-ho.

A banda de la gestió, quines prioritats s'ha marcat?

Primer posar en ordre, com he dit, amb criteris de racionalització. Un ajuntament és una eina que ens permet fer coses, i si aquesta eina no està a punt, el marge d'acció és més limitat. Assenyalat això, passo a dir que paral·lelament hem iniciat temes de promoció de la ciutat. Si jo digués que aconseguir coses ha representat un esforç no seria cert, perquè només ha representat l'esforç de fer-ho. Som optimistes perquè veiem que hi ha molt camí per recórrer. És vital posar fil a l'agulla en temes de promoció. Però, al marge de desgranar el programa, això no deixa de ser el full de ruta. El que pretenem és iniciar també nous projectes, com ara temes econòmics; però tot això va adreçat a aconseguir el nostre principal objectiu, el nostre lema: una ciutat per viure i treballar-hi bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona