Política

tordera

Els caps de l'oposició, menys el PSC, tindran dedicació parcial

És el primer cop que s'aplica i tant ERC com el PP i el mateix govern de CiU defensen la mesura per garantir “una feina constant” dins el consistori mentre els socialistes ho critiquen

L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), va començar el ple destacant que aquest mandat vindria marcat per més transparència i informació als grups de l'oposició. I els primers exemples es van aprovar ahir amb les dues dedicacions parcials a l'Ajuntament, del 50% cadascuna, que rebran els portaveus dels grups d'ERC, Xavier Pla i del PP, Xavier Martín amb una retribució anual de 19.171,95 euros. La mesura és la primera vegada que s'aplica al consistori i respon, segons van destacar tant els caps dels dos partits com el mateix alcalde, “per garantir una feina constant i una col·laboració diària en benefici del municipi”.

Equilibri

Joan Carles Garcia també va voler precisar que la dedicació parcial correspon econòmicament a la mateixa quantitat que percebrà el cap de grup del PSC en concepte d'assistències als òrgans col·legials. Tot i l'aclariment, la regidora socialista Montserrat de Diego va qualificar de “molt mal gust” les noves dedicacions parcials perquè “davant la situació actual de crisi, sembla que es vingui a l'Ajuntament a cobrar un sou”.

L'aprovació de les retribucions també contempla un total de cinc dedicacions exclusives, dues parcials i dues per assistències pels membres del govern del CiU. Pel que fa a les exclusives, la nova figura de coordinador del govern del regidor Josep Llorens i de la titular de Territori i Sostenibilitat, Rosa Maria Salarichs, percebran 46.481,40 euros anuals. La resta –Maria Àngels Cayró, Carles Aulet i Sílvia Català– obtindran 38.343,90 euros anuals per regidor i les dues dedicacions parcials –Marçal Vilajeliu i Eliana Betina Romera– percebran 23.006,34 euros.

Càrrecs de confiança

L'equip de govern de CiU manté aquest mandat tres dels cinc càrrecs de confiança corresponents al cap de gabinet de l'alcaldia, la cap de premsa i protocol i el director gerent de Ràdio Tordera amb una retribució anual conjunta de 99.902,88 euros. L'alcalde va precisar que, amb la retallada en càrrecs eventuals, l'Ajuntament ha reduït la partida econòmica en un 40%.

Transversalitat en cinc ponències

La nova estructura del govern de Tordera dibuixa cinc grans ponències o àrees que potencien la transversalitat. La coordinació del govern, en mans de Josep Llorens, és de nova creació i respon al seguiment dels objectius estratègics de govern. Acció Social i Promoció Econòmica és per a Jordi Camó; Serveis Personals pertany a Maria Àngels Cayró; Territori i Sostenibilitat, per a Rosa Maria Salarichs, i Règim Interior el coordinarà Marçal Vilajeliu. Tots ells són tinents d'alcalde. Pel que fa la resta de regidors, Carles Aulet encapçala les regidories d'Obres i Serveis, Pagesia i Mercats i Sostenibilitat; Sílvia Català tindrà Seguretat, Via Pública i Esports, i Eliana Betina Romera serà responsable de Participació Ciutadana, Joventut i Sanitat. D'altra banda, l'alcalde de Tordera va anunciar que en les reunions de la junta de govern local hi estaran convidats els portaveus dels grups de l'oposició “perquè obtinguin tota la informació que demanen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”