Política

mataró

El Maresme constituirà el nou Consell Comarcal el 22 de juliol

distribució L'organització de l'administració preveu quatre àrees de treball, dues per a CDC, una per al PP i una per a UDC

L'exregidor convergent de Sant Pol de Mar Ramon Llastarry substituirà Eladi Torres com a gerent

La data del 22 de juliol és finalment l'escollida per a la constitució de l'administració comarcal i la llista d'alcaldes i regidors que formaran part de l'organisme: dotze representants de CiU, nou del PSC, quatre del PP, quatre d'ERC, dos d'ICV, un de la CUP i un altre de Plataforma per Catalunya.

El pacte de govern entre CiU i el PP, tal com ja es va anunciar, estableix un nou organigrama encapçalat per l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU), de qui dependran dues vicepresidències: la del soci del PP Diego Sánchez –president comarcal popular i regidor de Pineda de Mar– i una altra també per a la federació nacionalista, però amb un clar component d'UDC i que dirigirà la regidora de Premià de Mar Marisa Ferreres.

Pel que fa a les àrees competencials, de les tres que funcionaven fins ara amb el tripartit anterior del PSC, ERC i CiU, es desdobla la corresponent a Territori i Medi Ambient en dues, una de les quals ocupada també per un representant d'UDC. Així, s'habilita una àrea operativa amb el nom de Cooperació Municipal i Planificació, que anirà a càrrec del convergent Alfons Molons, regidor del govern d'Arenys de Munt.

L'àrea de Medi Ambient l'assumeix el regidor d'UDC de Dosrius Antoni Valls, i l'àmbit de Benestar Social i Educació recau en la regidora de Malgrat de Mar Neus Serra, que ja en va assumir la responsabilitat en el mandat anterior. La quarta àrea, la de Promoció Econòmica, que correspon al PP, la dirigirà el cap del grup municipal de la formació popular de Mataró, José Manuel López.

Nous directors d'àrea

La distribució organitzativa ja preveu, com en ocasions anteriors, la incorporació d'assessors o directors d'àrea eventuals. En el cas de Cooperació Municipal i Planificació, s'incorporarà l'exregidora de CiU de Caldes d'Estrac Susanna Romero. En el de Medi Ambient, la també exregidora de CiU Laura Martínez, i, finalment, en el de Benestar Social i Educació, la portaveu del grup municipal de CiU, Cristina Xatart. Els populars posaran a la seva àrea el portaveu del grup municipal Xavier Zarco.

Canvi de gerent

L'actual gerent del CCM, Eladi Torres, serà substituït per l'exregidor de Sant Pol Ramon Llastarry (CiU). D'altra banda, la presidència del Consorci de Promoció Turística recaurà en l'exalcalde convergent de Sant Cebrià de Vallalta, Jaume Borrell, i la gerència de l'organisme es preveu que quedi en mans de l'exregidor de CiU de Mataró, expresident local d'UDC i actual gerent del Gremi d'Hostaleria de Mataró i Maresme, Josep Lluís Martí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona