Política

Arenys de mar

Volen aturar llicències per impedir la mesquita

Els veïns que ho reclamen assisteixen al ple i els grups de l'oposició ho tomben

El govern en minoria d'Arenys de Mar, format per CiU i PP, va portar ahir al ple la suspensió de llicència d'activitats per un any després de les reunions mantingudes amb els veïns del carrer Sant Gabriel, molestos per la possibilitat que s'obri una mesquita al seu carrer. El regidor de Comerç, Àlex Acero, va explicar que l'objectiu és elaborar un estudi a fons sobre els usos que s'han de donar als locals de planta baixa per evitar molèsties als veïns.

L'oposició, però, va tombar la iniciativa. La regidora d'ERC, Annabel Moreno, va defensar que la suspensió no estava justificada i que amb el reglament existent n'hi ha prou per garantir tant els drets per als qui volen un centre de culte com les mesures de seguretat per al veïnat. “La ignorància crea malentesos”, va deixar anar la regidora. La CUP també s'hi va aposar i va reclamar un pla de cohesió per buscar solucions. A més, va recordar que la suspensió afectaria l'ampliació del Teatre Principal prevista en l'actual mandat. ICV va denunciar un “interès ocult” en aquesta mesura que va considerar precipitada. El PSC va assegurar que desconeixia l'afectació que tindrà sobre les activitats i va criticar la falta d'informes sobre això. “La proposta si no prospera és perquè no saben fer bé les coses i han volgut enganyar a l'oposició”, va concloure Vinyes, que finalment es va abstenir en la votació.

Fa prop d'un mes que la comunitat musulmana va manifestar la voluntat de traslladar la mesquita que des de fa anys ocupen al carrer de les Escolàpies. Aquest anunci i una reunió que els musulmans van fer a un local del carrer Sant Gabriel, va provocar les queixes dels veïns que ahir van assistir al ple. L'alcalde, Estanis Fors, va assegurar que només pretenien fer prevaldre l'interès comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona