Política

Junqueras acusa Duran de ser un llast a Madrid

Considera que la presència del líder d'Unió dificulta un front comú català

El futur president d'Esquerra, Oriol Junqueras, manté que la presència del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a Madrid és un llast per intentar aconseguir un front comú entre CiU, ERC i ICV, una fórmula que Junqueras ja ha explotat al Parlament Europeu i a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

El líder republicà sempre ha prioritzat aquesta entesa catalanista, perquè no creu en l'aposta del tripartit, que considera que ja ha quedat enterrat. En aquest sentit, sempre parla meravelles de la relació que té a Brussel·les amb Raül Romeva (ICV) i Ramon Tremosa (CiU), i dels treballs que endeguen plegats. Ahir a la Universitat de Prada va tornar a referir-se se a aquesta aliança amb la intenció d'intentar traslladar-la al Congrés dels Diputats després de les eleccions estatals.

Però Junqueras hi veu una dificultat. “L'elecció de Duran i Lleida com a cap de llista dificulta aquesta acció conjunta tan necessària en els moments que vivim”, va assegurar Junqueras, que va acusar el democratacristià de voler “perpetuar” la dependència de Catalunya i de no posar fi a “l'espoli fiscal que causa les retallades dels serveis socials”.

Sense cap de llista

Oriol Junqueras té clar que l'estratègia que han de seguir els pròxims quatre anys a Madrid és la de “defensar amb intransigència democràtica els interessos dels catalans” i en aquest punt es podria incloure el concert econòmic, que serà un dels cavalls de batalla de la pròxima legislatura. Però el que encara no està gens clar és qui serà finalment el cap de llista.

L'eurodiputat juga la carta de l'escriptor Alfred Bosch, però l'actual secretari general, Joan Ridao, també està disposat a pugnar per aquest càrrec i és probable que s'hagin de celebrar unes primàries –segurament serien el dia 17 de setembre–. Ahir, Junqueras va reiterar l'oferiment a Ridao perquè sigui el número dos de Bosch, una proposta que el secretari general ja ha rebutjat. “La millor combinació és el millor de la renovació i el millor de l'experiència, i això es concreta amb un tàndem entre Bosch i Ridao”, va subratllar.

En la seva ment, però, aquest duet només es preveu si Alfred Bosch és el cap de llista, en cap cas a l'inrevés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona