Política

Objectiu: exigir el final d'ETA

Sant Sebastià viu la Conferència Internacional de Pau per promoure la fi del conflicte al País Basc

Els conferenciats demanaran als governs espanyol i francès que afavoreixin polítiques que duguin a la no violència

La Conferencia Internacional per promoure la resolució del conflicte al País Basc ha arrencat a Sant Sebastià amb l'expectativa per part dels representants internacionals i de partits, sindicats i patronals d'Euskadi, reunits al palau d'Aiete, de consensuar una declaració que exigeixi el final d'ETA i afavoreixi nous passos cap a un escenari de no violència.

Des de les dues de la tarda que es debat sobre l'actual situació en la que es troba Euskadi per poder arribar a una declaració que, a més a més de la dissolució de la banda terrorista, emplaci els governs espanyol i francès a donar passes per afavorir la resolució del conflicte, en temes la situació dels presos.

Tal i com han confirmat fonts de la conferència, es tracta d'analitzar qüestions tècniques sense entrar en una anàlisi de fons polític, amb la intenció de facilitar la pacificació d'Euskadi. Un dels eixos de la trobada serà la necessitat de verificar l'alto el foc declarat per ETA, extrem acceptat per la banda després de presentar-se la Comissió internacional de Verificació.

La Conferència de Pau està organitzada per Lokarri, el Grup Internacional de Contacte (GIC), promogut per l'advocat sud-africà Brian Currin i quatre entitats especialistes en resolució de conflictes: Berghof Foundation, Conciliation Resources, The Desmond and Leah Tutu Legacy Foundation y Noref.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.