Política

El PSC vol unir la Garrotxa amb l'Estat francès

La número dos pel PSC, Iolanda Pineda, es compromet a desdoblar l'A-26 entre Olot i Figueres i enllaçar amb l'A-7

El PSC vol prendre més compromisos i els vol explicitar, especialment pel que fa referència a infraestructures. Ahir, la número dos pel PSC gironí, Iolanda Pineda, es va comprometre amb fermesa a finalitzar el desdoblament de l'A-26, que connecta Olot i Figueres, amb l'objectiu que la Garrotxa “tingui sortida cap a França”.

Així ho va explicar ahir a Olot, juntament amb el candidat de l'Entesa al Senat, Rafel Bruguera. En concret, i segons Pineda, el PSC vol finalitzar els dos trams entre Besalú i Cabanelles, i l'altre entre Cabanelles i Figueres, a més de connectar-la amb l'autopista AP-7 a través d'un enllaç a Vilafant. Pineda va explicar que aquesta obra suposarà un impuls per a l'economia de la Garrotxa i el Ripollès, ja que “millorarà la capacitat d'exportació d'aquestes comarques i consolidarà empreses importants com el clúster carni”. La candidata del PSC també va voler concretar altres infraestructures per a la Garrotxa, incloses en el programa electoral dels socialistes gironins, com ara el túnel de Bianya i la variant d'Olot; la millora i condicionament de la carretera N-260 o els projectes constructius de l'eix pirinenc Olot-Ripoll i les variants Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Campdevànol.

D'altra banda, Pineda no es va estar d'advertir del “perill” que corre el Museu dels Sants d'Olot –inaugurat fa quatre anys amb el suport d'una inversió estatal de l'1% cultural– per culpa, segons va dir, de la “mala gestió” de CiU a l'Ajuntament d'Olot. Pineda va subratllar els 11 milions d'euros destinats a inversions en rehabilitacions d'edificis i equipaments culturals que han invertit amb inversions procedents del Ministeri de Foment.La candidata també va consider que tancar el museu dels Sants seria “perdre una oportunitat cultural i turística per a la ciutat d'Olot” i va destacar que l'equipament cultural rep uns 7.000 visitants anualment. En aquest sentit, Pineda va exigir a CiU a buscar “alternatives més creatives perquè el museu serveixi per dinamitzar el turisme a la comarca”.El cap de llista al Senat, Rafel Bruguera, va afegir que Olot és el paradigma del què pot passar en un futur si governa la dreta: “Hem vist com ha caigut l'espasa de Dàmocles sobre el Museu dels Sants o el tancament de llits a l'Hospital Comarcal d'Olot. Per això, en aquestes eleccions ens hi juguem molt”, va manifestar. Per això, Bruguera va instar totes les persones que se sentin catalanistes i progressistes a anar a votar. Segons Bruguera, si guanya el PP molts catalans d'esquerres es poden “penedir” d'haver-se quedat a casa i no haver anat a votar . El candidat va assegurar també que els populars no tindran “cap respecte” per les identitats diverses de l'Estat.

LA FRASE

Millorarà la capacitat d'exportació d'aquestes comarques i consolidarà empreses importants com el clúster carni
Iolanda Pineda
Número 2 del PSC per girona

La generació Lluch, a Girona

La figura d'Ernest Lluch com a persona sàvia que va saber ensenyar simplicitat, austeritat, ganes de viure, música, futbol, o vida però, sobretot, política als homes i les dones que al llarg de la Transició i la democràcia han defensat les idees socialistes, va marcar la presentació del llibre La política, un compromís de present i de futur, al Bau bar del Col·legi d'Arquitectes de Girona. Joaquim Nadal va mostrar la cara més didàctica per demanar reflexió i autocrítica, i va reivindicar la força transformadora de la democràcia, reivindicant el compromís del seu partit amb l'austeritat, la veritat, la creativitat i les llibertats públiques. Àlex Sáez es va definir com un membre de la generació Lluch, i com ell, va dir, lluitaria amb totes les seves forces perquè no es perdi l'estat del benestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona