ERC dissenyarà abans de l'estiu el seu «full de ruta» per a les eleccions del 2010

«Nous objectius, noves estratègies i nous horitzons.» Tot i que en públic mostren satisfacció pel resultat en les europees, la direcció d'ERC adaptarà abans de l'estiu el full de ruta com a partit i dins del govern pensant en les eleccions catalanes del 2010. El secretari general, Joan Ridao, va anunciar ahir que dissenyarà una nova estratègia per «marcar l'agenda política» del govern tripartit i el mateix vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va confirmar que ara «cal governar de manera més eficaç i desacomplexada».

Els estrategs d'ERC creuen que marcant novament perfil poden recuperar els propers mesos part del vot perdut des del 2004. La calculada equidistància entre el PSC i CiU pot reaparèixer. Ridao, per exemple, va convidar a «reflexionar» el PSC perquè «els seus resultats no són positius», tot i que «la davallada no és astronòmica». Tanmateix, va recordar a CiU que «no ha guanyat les eleccions» i que, igual que ERC, es queda només amb un eurodiputat.

Els republicans van admetre ahir una «autocrítica» que no va aparèixer la nit electoral. Carod-Rovira creu que «una part de l'electorat d'esquerres està desmobilitzat» i, en conseqüència, «se n'ha de prendre nota amb vista a l'any que ve». Afegint-hi «factors interns», Ridao va dir que «algun episodi de crisi interna» –en referència a Joan Carretero– «sol penalitzar a les urnes».

Llengua, primer objectiu

Avançant els objectius de la seva legislatura al Parlament Europeu, el diputat electe d'ERC, Oriol Junqueras, va tornar a proposar als eurodiputats catalans crear immediatament «una espècie d'intergrup» per defensar el reconeixement de la llengua catalana a les institucions europees. Ahir, en una conversa informal, Junqueras va recordar als electes del PSC, CiU i ICV-EUiA, que tots van estar d'acord a impulsar una iniciativa ciutadana europea per l'oficialitat del català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona