Política

Herrera titlla de “frau democràtic” que CiU hagi ocultat el seu programa de retallades

Lamenta que Mas continuï demanant esforços a les classes populars i no s'”atreveixi” amb els poderosos

Sosté que hi ha mesures alternatives al “repagament” dels medicaments

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha acusat aquest dimarts CiU d'haver portat a terme un “frau democràtic” per haver amagat el seu programa ocult fins després de les eleccions generals. El president de la Generalitat ha presentat avui una nova bateria de mesures d'austeritat.

En una roda de premsa al Parlament, el líder ecosocialista ha criticat que CiU es presentés a les eleccions traient “la bandera” per “treure les tisores l'endemà de les eleccions”. Una manera de fer que, al seu judici, constitueix un “frau democràtic”.

Segons el diputat d'ICV, CiU ha demanat el vot per defensar el país, però amb la seva bateria de mesures per reduir el dèficit, que ha qualificat de “polítiques d'engany”, només aconsegueixen fracturar-lo i fer-lo nacionalment menys viable.

En aquest sentit, ha indicat que l'executiu ha donat la raó a Duran quan deia que no parlaria del què pensava perquè el faria perdre vots.

Herrera ha considerat que les rebaixes en salaris de funcionaris i els increments d'algunes taxes anunciades per Mas no són mesures conjunturals sinó estructurals. A més, ha advertit que es retalla en àmbits bàsics que toquen el moll de l'os de l'Estat del benestar.

També ha criticat que l'executiu català demani novament esforços a les classes populars i als treballadors públics i, en canvi, sigui incapaç de demanar-lo als que més tenen.

Per això, ha demanat que en el seu lloc hi hagi una redistribució de la riquesa i ha reclamat una política fiscal més progressiva, que es basi en l'increment d'impostos directes a les rendes més altes. Segons ell, l'increment de taxes i impostos indirectes acaba perjudicant a les classes populars i mitjanes.

Si el govern s'enfrontés amb els que han provocat la crisi i demanés esforços als que més tenen, ICV-EUiA li donaria suport, ha assegurat Herrera.

“Repagament”

Pel que fa a la introducció d'un “tiquet moderador” per evitar l'abús en el consum de medicaments, ha assenyalat que es tracta més aviat de “repagament”. En canvi, ha assegurat que hi ha altres maneres de reduir la despesa farmacèutica, però que suposen ser “més valent” amb la indústria farmacèutica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona