Política

sessió pública

Tot és consumat

Hi havia especial expectació i la prova era a la taula de premsa, on no cabia ni una agulla. A la plaça de la Vila, convocatòria de gala, ja que diversos col·lectius havien fet una crida a manifestar-se i els afectats d'un o altre signe respongueren a la invitació, cosa que feren de manera molt sorollosa. Talment el ple ho mereixia, ja que es presentava a aprovació el pressupost de les retallades, uns comptes que per primera vegada en trenta-tres anys no portaven el segell socialista.

A la sala de plens regnava un cert nerviosisme, ja que no se sabia fins on mossegaria les forces d'esquerra i fins quan es farien valer els convergents. Però, a l'hora de la veritat, els llops es tornaren bens i Quico Serrano (PSC) i Carles Sagués (ICV) esdevingueren simples comparses, davant una bona argumentació de Ramon Riera (PP) i una excel·lent interpretació de Ferran Falcó (CiU), que potser va sobreactuar però que sempre té el paper ben après.

Quan l'esquerra –és un dir– invocava la lluita de classes o denunciava les aliances del capitalisme, populars i convergents, de bracet, parlaven de responsabilitat i progressisme. CiU mostrava les millores introduïdes en el pressupost, gràcies a una negociació finida la matinada anterior, i justificava la votació responsable, que els populars acceptaven amb mostres de satisfacció. Total, el Partit Popular aprovava el seu primer pressupost i els convergents dissimulaven les vergonyes. Era un resultat previsible, que potser venia marcat per acords externs a la ciutat: es consumava l'abraçada i ara només cal veure qui administrarà la misèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Feijóo creu que Sánchez ha posat en marxa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona