Política

LA CRÒNICA

DE reus

Convergents a Reus

Reus s'ha vist pertot arreu aquests dies gràcies al fet d'haver acollit el congrés nacional de Convergència Democràtica. Més enllà de la transcendència dels acords que s'hi han pres i l'exercici de les paraules més adequades per designar els desitjos de la formació pel que fa al sostre de la sobirania que volen per a Catalunya, val a dir que el congrés ha servit com a primera gran prova de foc per al nou Palau de Fires i Congressos de la ciutat, l'edifici Tecnoparc. Els congressistes, arribats d'arreu de Catalunya, l'han pogut contemplar i utilitzar. El que no sé és si s'han preguntat a algun company de Reus si l'edifici que els ha acollit ja està pagat, perquè no ho està i no se sap com pagar-lo. Si el reusenc els ha explicat alguna cosa, de segur que els ha dit que no és culpa seva, ara que governen la ciutat, que és del tripartit, com gairebé tots els mals del país. Els convergents de Reus els deuen haver demanat que no el fessin malbé, si us plau, que encara que sigui obra del dimoni, ben bé que pot ser útil per fer bullir l'olla de l'economia local.

De segur que alguns militants, entre ponència i ponència, o al final de l'activitat de cada dia, han anat a fer un tomb per la ciutat i que l'han pogut veure plena d'activitat. Han pogut anar al centre a peu, amb bus, o amb cotxe, i potser hauran notat que els pàrquings no són gaire cars. Potser han pogut gaudir de la Ganxet Pintxo, una ruta de tapes que, en la seva segona edició, demostra que les bones idees arrelen de seguida. En anar cap al centre, probablement han passat per davant del nou hospital, que també fa molt de goig i que també s'ha d'acabar de pagar, tot i que en aquest cas, per fer-lo, van anar a mitges els governs d'abans de la ciutat i el país... Alguns congressistes inquiets potser s'han passejat pels carrers i i han pogut descobrir la riquesa del modernisme local, que val molt la pena, i la qualitat de dels aparadors, que de botigues a Reus en saben molt... Si no han fet res de tot això, estan en deute amb la ciutat. Poden tornar-hi al maig, per exemple, que hi ha el Trapezi, la Fira del Circ, o al juny, per la festa major.

Alguns ja devien conèixer la ciutat. D'altres potser l'hauran descobert aquests dies. No hi ha balanços oficials, però cal suposar que cada congressista s'haurà gastat alguns eurets a la ciutat, que bona falta fa que el diner corri de mà en mà enmig de tanta crisi. Mentrestant, els reusencs potser s'hauran adonat aquests dies de la importància que la ciutat aculli esdeveniments d'aquestes característiques, per la vida que donen i pel que suposa de calaix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona