Política

LA CRÒNICA

DE barcelona

El Barça i la independència

Hi ha una referència burleta recurrent entre els mitjans madrilenys (periodístics i polítics) sobre el Barça: Catalunya mai no serà independent perquè l'equip blaugrana mai es rebaixaria a competir en una lliga a l'escocesa. És a dir, una primera divisió amb el Barça, l'Espanyol, el Sabadell, el Girona, el Tarragona, el Terrassa, etc. La independència no dependria dels interessos del Barça, però, dit això, és evident que col·locaria l'equip davant d'un canvi històric de funcionament.

Impedit, és de suposar, de jugar la lliga espanyola, una primera opció fóra jugar la d'un país tercer. Avui en dia, la UEFA ho admet sense problemes, probablement perquè afecta països petits. L'Andorra FC, el més important del Principat, no juga la lliga andorrana (que existeix, amb representant atribuït a la fase prèvia de la Champions), prefereix jugar l'espanyola. El Mònaco juga la lliga francesa i tots els equips de Liechtenstein juguen la lliga suïssa. El Barça podria decidir jugar la lliga francesa, per proximitat. Suposant que fos possible (cal comptar amb reticències polítiques franceses solidàries amb Espanya), la mateixa federació francesa hauria de canviar de dalt a baix el seu reglament. És difícil acceptar que un equip com el Barça, per exemple, entrés a la competició del país veí des de la tercera divisió.

L'única solució que s'albira com a possible fóra la participació en una nova competició de lliga d'abast europeu que superés el marc actual de la Champions. Aquest projecte, que ja fa temps que ronda pels despatxos de la UEFA i la FIFA, donaria sentit a un equip de la grandària i la significació del Barça. Perquè la realitat és que si a Escòcia, a Gal·les, etc. funcionen més o menys les lligues nacionals és perquè hi ha una certa igualtat.

A Catalunya, això no passa. A més, un Barça que no participés en una lliga competitiva com l'espanyola no seria tan atractiu i molts dels futbolistes que avui vénen amb els ulls tancats, en una altra situació, s'ho repensarien.

Al club que és més que un club, que ha tingut un president declaradament independentista, la independència li complicaria molt la vida. Cal que hi vagin pensant per tal de tenir una estratègia preparada per quan arribi el moment.

Per cert, què passaria amb l'altre gran club català, l'Espanyol? Creuen que, en una hipotètica situació d'independència, els periquitos serien convidats a continuar jugant en la lliga espanyola?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.