Política

El president de Ford ratifica la seua aposta per Almussafes

Mulally vita entrar en el debat del tancament de fàbriques d'automòbils

El president mundial de Ford, Alan Mulally, ha reafirmat hui al president de la Generalitat, Alberto Fabra, el compromís d'inversions de l'automobilística nord-americana en la planta d'Almussafes, que en aquest moment es prepara per al llançament dels models Kuga i Transit Connect.

Mulally ha recordat que en 2009 Ford havia compromés una inversió de 1.200 milions d'euros fins a l'any 2015 per a la fabricació dels models C-Max i Gran C-Max, que en breu tindran les seues variacions híbrides, i ara el Kuga, en el mercat a partir d'octubre, i més tard el Transit Connect.

Després de la reunió amb Fabra, en una trobada amb emprenedors espanyols organitzada amb motiu de l'estada de vacances a Espanya d'Alan Mulally, aquest s'ha referit a la situació econòmica espanyola. El president de Ford ha dit que la seua recepta es basa en la innovació, que té molt d'espai, i a no deixar-se véncer per la crisi.

Mulally ha afegit que la responsabilitat del govern és crear les condicions per a permetre el desenvolupament de les empreses i l'entorn per a la creació de nous projectes empresarials.

En relació amb la sobrecapacitat de producció de la indústria de l'automòbil a Europa, un debat obert recentment pel president de Fiat i de la patronal Europea (Acea), Sergio Marchionne, el president de Ford ha dit que està d'acord amb l'afirmació que la demanda real no es correspon amb els 18 milions de cotxes produïts.

L'excés de capacitat, segons Mulally, pot afectar el valor dels productes. “La indústria ha d'adaptar-se a la demanda dels mercats”, ha dit el president de Ford sense entrar en el debat del tancament de fàbriques proposat per Marchionne.

La fabricació no ha d'estar dissociada de la investigació i el desenvolupament, ha argumentat el president de Ford en ser preguntat per la fabricació a la Xina i els baixos costos que això suposa. “No es pot separar l'R+D de la fabricació”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.