Política

POLÍTICA

Els ajuntaments de Viladamat i Celrà obren avui amb normalitat

Els dos municipis de la demarcació amb govern de la CUP, Viladamat i Celrà, obriran avui les portes al públic amb normalitat per deixar constància que la festivitat de la Constitució espanyola no és pròpia i que, per tant, avui, 6 de desembre, és un dia en què cal anar a treballar. Irene Palol, l'alcaldessa de Viladamat, va assenyalar que el 6 de desembre és un dia com qualsevol altre i augura que, al seu poble, el seguiment seria més gran que el de la festa de la Hispanitat. “Avui és dijous i prou. Dia de feina. Així ho entenem nosaltres. Per això, tant l'Ajuntament com la biblioteca municipal obriran amb absoluta normalitat. L'equip de govern teníem prevista una reunió i la farem”, va explicar Palol. “Nosaltres –va afegir– no creiem en la constitució espanyola i, per coherència, ni agafarem festa ni celebrarem res.” A Viladamat es preveu que la totalitat dels treballadors municipals segueixi, tal com va fer també en la f esta de la Hispanitat, la crida a la feina. El poble de Viladamat fa festa per Sant Jordi i el 9 d'octubre, la Diada del País Valencià, en lloc del 12 d'octubre, i el 6 de desembre,

Per la seva banda, el 53% dels treballadors municipals de Celrà, al Gironès, en total 18 persones, han decidit treballar també amb normalitat la jornada d'avui. El govern municipal —igual que a Viladamat en mans de la CUP— i el comitè d'empresa han signat un acord que garanteix un dia de festa abans d'acabar l'any a aquests divuit funcionaris que avui treballaran.

El consistori repeteix així l'acció feta el 12 d'octubre. Si en aquella ocasió la jornada laboral era perquè no se sentien identificats amb el motiu de la festa, el dia de la Hispanitat, l'acció d'avui té la finalitat de “mostrar la disconformitat amb la constitució espanyola”, segons l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Ultraortodoxos secunden la proposta de treva per a alliberar ostatges

barcelona
guerra a europa

Kíiv reivindica el seu primer atac amb armes occidentals a territori rus

barcelona
política

L’amnistia deixarà sense efecte uns 100.000 procediments sancionadors a manifestants

barcelona
judicial

Ordenen investigar tortures de la Guàrdia Civil a un CDR

barcelona
estat espanyol

El jutge crida Begoña Gómez a declarar com investigada el pròxim 5 de juliol

barcelona
política

Torà i Biosca demanen a la Segarra que els presti els serveis que els pertoca

Torà
índia

Modi lidera el recompte de vots de les eleccions a l’Índia, però per un estret marge

barcelona
política

Llach alerta d’una “desnacionalització” de Catalunya si governa Illa

barcelona
anàlisi

Espectacles de falta de legitimitat

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB