Política

Els pressupostos de Daimús inclouen partides per la formació dels aturats

Hi ha novetats a les ordenances fiscals a instància del grup nacionalista

Als pressupostos de 2013 de l'Ajuntament de Daimús es contempla, per primera vegada, una partida d'estímul a polítiques actives d'ocupació en la seua vessant de millora de la formació professional dels treballadors aturats.

Des de feia alguns anys que el Bloc - Compromís reivindicava l'existència de partides per estimular la formació i el reciclatge professional dels treballadors aturat i ara per primera vegada, als pressupostos es contempla una partida modesta per estimular aquesta formació.

Aquest fet, junt a l'acceptació de les propostes dels nacionalistes en les ordenances fiscals, han fet que des del Bloc - Compromís s'abstingueren en la votació dels pressupostos de 2013.

La reserva d'aquest grup polític a votar a favor del pressuposts i les ordenances, ha estat determinada per la inconsistència entre les quantitats que es preveu recaptar i el cost del servei, en el cas de l'arreplegada del fem, més encara quan es tracta d'una taxa on s'ha de facturar en relació al cost real.

Igualment ha mantés la reserva a creure's uns pressupostos que any rere any “s'incompleixen sistemàticament, produint-se fortes modificacions pressupostàries derivades d'una mancança de control en les despeses, i deixant de pagar a final d'any a determinades empreses o persones”.

Els regidors de Bloc - Compromís, tot i que els sembla positiu el manteniment de les subvencions municipals en situacions de crisi com l'actual, ressalten que, continua havent associacions clarament discriminades en la política de repartiment de subvencions, així com a l'hora de pagar-los les mateixes. A hores d'ara encara hi ha alguna associació que no ha cobrat ni un euro de la subvenció de l'any 2012.

En darrer lloc, en el capítol d'ingressos, si bé és cert que no van a pujar-se els impostos de l'any 2013, cal no oblidar que a Daimús, com a molts altres pobles, a l'exercici 2012 es va patir un increment del 10% en la “contribució” i, evidentment, després d'aquesta pujada, enguany no es poden demanar més esforços fiscals al veïnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona