Política

Els alcaldes socialistes del Baix Segura demanen la suspensió de la planta de residus

Han presentat un escrit a la Diputació argumentant que la concessió està sent investigada en el cas Brugal

L'empresari Enrique Ortiz, un dels principals imputats en la trama, va resultar afavorit en les adjudicacions que la Diputació va fer durant el mandat de José Joaquín Ripoll

A primera hora d'aquest matí, cinc alcaldes socialistes de diferents municipis del Baix Segura, acompanyats pel president del PSPV-PSOE a la demarcació d'Alacant, David Cerdá, han presentat per registre d'entrada de la Diputació d'Alacant un escrit en què demanen a la presidenta de la institució, la popular Luisa Pastor, que “suspenga la tramitació administrativa del Pla de Residus de la zona XVII” fins que no s'esclareixen totes els procediments penals que s'estan investigant i que afecten a l'adjudicació del Pla.

Segons han explicat ja havíem fet aquesta sol·licitat mesura per les irregularitats detectades en l'adjudicació, però que Pastor els havia demanat que aportaren alguna cosa més que no tan sols la petició. I això és el que els alcaldes de Rafal, Rojales, Los Montesinos, Benferri i San Isidro han fet aquest dijous. Al document expliquen que existeix “prejudicialitat penal”, ja que l'adjudicació està sent investigada pels jutjats en el marc del cas Brugal, en què es troben processats tant l'expresident de la Diputació, Joaquín Ripoll, com l'empresari Enrique Ortiz, propietari d'una de les empreses adjudicatàries del Pla de Residus.

Segons els batlles socialistes, amb això és suficient per a que la presidenta de la Diputació prenga la decisió d'aturar el procediment fins que no s'aclareixen tots els processos penals en marxa al seu voltant.

A més, també han expressat que “segurament aquesta no és la millor oferta per a dur endavant el Pla de Residus i potser es podria aprofitar per a triar un altre i que siga més econòmica de forma que resulten beneficiats tots els ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona