Política

Rajoy nega l'existència d'un pla del CNI per frenar el procés sobiranista

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat aquest dimecres l'existència d'un pla del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per frenar el sobiranisme a Catalunya, i ha emplaçat al portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, a fer més cas als desmentits del seu executiu que no pas a les publicacions que parlen d'aquest pla. Segons va informar la revista Interviu, l'operació Horizonte Después hauria gastat fins a deu milions d'euros per evitar una majoria absoluta de CiU a les passades eleccions.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions a la sessió de control del Congrés després que el portaveu adjunt de la federació al Congrés ha aprofitat una pregunta per demanar-li explicacions i exigir el compliment estricte de la Llei. “Tots hem conegut unes informacions segons les quals el CNI està dedicant recursos importants a coses tan poc legals com sabotejar eleccions, difamar ciutadans, construir trames fosques i fins i tot apagar tertulians”, ha dit Macias.

Per aquest motiu, el diputat nacionalista ha demanat a Rajoy que “freni totalment i de forma radical i decidida aquestes pràctiques”. “Vostè reclama i s'erigeix en defensor de la legalitat, però qui defensa la legalitat ha de ser contundent amb les actuacions paralegals, i ha de protegir els ciutadans”.

En la seva resposta, Rajoy ha assegurat que aquest dimarts hi va haver “un desmentit categòric” per part de la vicepresidència del govern espanyol, que és l'òrgan responsable del CNI. “Espero que vostè li doni més versemblança a aquest desmentit per part del govern d'Espanya que a algunes informacions que es puguin publicar”, ha suggerit.

El reportatge publicat per Interviu apunta que el pla tenia tres fases: potenciar la presència de tertulians contraris a la independència, subvencionar els mitjans afins a l'unionisme i difondre antics informes del CNI que malgrat que no estiguessin contrastats perjudiquessin els principals impulsors del procés sobiranista.



Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona
judicial

Buch també demana l’amnistia per anul·lar la seva condemna

barcelona
Política

L’Ajuntament de Tarragona canvia el nom franquista de tres carrers

Tarragona
política

Òmnium, Irídia i l’ANC demanen que no s’amnistiï la violència policial

barcelona
successos

Almenys onze morts en diversos incendis forestals a Turquia

barcelona

L’equip de govern fa un balanç “positiu” del primer any de legislatura

PALAFRUGELL