Política

Jordi Noguer

ALCALDE DE SANT GREGORI

“És el moment de la política de les persones”

El deute de la Generalitat i la retallada pressupostària provoquen que les actuacions de l'Ajuntament prenguin una altra perspectiva”, afirma Jordi Noguer, alcalde de Sant Gregori (CiU)

Jordi Noguer està a punt d'arribar a l'equador del seu tercer i últim mandat com a alcalde de Sant Gregori, ja que no es presentarà a la reelecció (sempre amb majoria absoluta). És llicenciat en econòmiques i diplomat en empresarials i treballa en una empresa de distribució alimentària.

Quina valoració fa del seu tercer mandat ara que està a punt d'arribar-ne a la meitat?
La valoració no és del tota positiva, ja que ens hem d'adaptar a la situació actual. Han estat dos anys complicats per tothom i en el món local no ens n'hem escapat. Hem tingut una davallada d'ingressos que ens ha fet ajustar les despeses, encara que això ja és bo. La part dolenta és que hem deixat de generar certa activitat en el municipi que donava vida a gent.
Ara és el moment de la política de les persones. És a dir, hem d'estar al costat de la gent que ho necessita, i hem deixat de banda la política dels grans equipaments.
Com creu que pot afectar al poble de Sant Gregori la nova sortida de l'AP-7 a l'oest de Girona?
En el moment actual, una via de comunicació tan important com és l'AP-7 ens ha d'ajudar en la reactivació econòmica tan de Sant Gregori com de la Vall de Llémena.
Tot i això, ara s'haurà de veure quin impacte provoca el trànsit en hores punta una vegada es ressituï. Des de l'Ajuntament vam proposar una sèrie de solucions per evitar el possible col·lapse de trànsit, però es van desestimar. L'important és que hi ha una bona relació amb l'Ajuntament de Girona per tal de buscar possibles solucions.
Els 800.000€ que la Generalitat deu a l'Ajuntament, com afecten a l'hora de complir el programa electoral i planificar nous projectes?
Per nosaltres aquest deute és molt important i s'ha de trobar una solució, ja que s'està passant d'una administració a una altra. Estem tancant els pressupostos en superàvit per tal de no generar deute, però tot i així necessitem cobrar aquests diners.
Actualment ens centrem exclusivament a fer el manteniment del poble i els equipaments existents, fa temps que no hi ha grans projectes perquè no tenim els ingressos suficients. L'edifici de la nova biblioteca s'estrenarà en els pròxims mesos, però ja fa tres anys que estava planificat.
Per tant, aquest deute ha afectat en la construcció o en l'equipament de la nova biblioteca respecte el projecte inicial?
El projecte inicial no s'ha hagut de modificar perquè el teníem projectat d'un temps abans. A més, gran part d'aquest deute és per la construcció de l'edifici i una altra són subvencions a la llar d'infants.
Properament s'inicia el curs per aturats “La feina de buscar feina”. Com creu que pot ajudar a reduir la taxa de desocupació del municipi?
De moment hi ha quatre persones apuntades, però la formació que s'impartirà està pensada perquè tan joves com adults sense feina puguin augmentar els seus recursos i possibilitats a l'hora de buscar feina i acabi resultant profitós. També s'utilitzarà internet com a eina cada vegada més important en la societat i s'adaptaran els continguts segons l'edat de cada persona.
En quins projectes importants estan treballant a mitjà o curt termini?
Tenint en compte la situació en la qual ens trobem, la nostra prioritat és l'escola i l'institut. Tot i la crisi, hem mantingut reunions amb Ensenyament i estem treballant perquè l'institut de la Vall de Llémena sigui una realitat i l'escola pugui tenir més aules.
La IV Festa Remença se celebra enguany a Sant Gregori. Què suposa per al poble?
Ens fa molta il·lusió perquè és una idea que va sorgir de la Mancomunitat de la Vall de Llémena i esperem estar a l'altura de les expectatives, com molt bé van fer-ho els altres municipis. Aprofito també per convidar a tothom el dia 4 de maig a la zona de l'església vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona