Política

El ritme per la llibertat no s'atura

El Punt Avui organitza la tercera edició de ‘Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat' el dissabte 3 d'agost a la Devesa de Girona · Aposta per una jornada lúdica i festiva amb mercat, cultura tradicional, espectacles infantils i música de diversos gèneres · Els tiquets, a la venda des d'avui a www.llibertatidignitat.cat

El Punt Avuiaposta per
un format familiar que inclou una gran varietat d'oferta lúdica i musical

Dissabte, 3 d'agost, a Girona. És la data i el lloc de la pròxima cita que cal apuntar bé en la densa agenda del món sobiranista. El Punt Avui celebrarà aquell dia a la Devesa de la capital gironina la tercera edició del concert Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, organitzat per primera vegada l'estiu del 1992 arran de la detenció d'independentistes en l'anomenada operació Garzón i recuperat l'any passat com a revulsiu de caire reivindicatiu en un moment de necessitat de compromís cívic, que aquest rotatiu mai no ha defugit.

A diferència de les dues edicions precedents, la convocatòria d'aquest any incorpora en el lema una referència a la voluntat de “viure amb dignitat”, fruit de la campanya d'implicació social impulsada per El Punt Avui, paral·lelament al compromís nacional.

Amb un cartell artístic que encara està obert a algunes modificacions, el festival ja té les entrades a la venda des d'avui mateix. La jornada s'ha plantejat com una trobada lúdica i festiva que començarà a la tarda i s'allargarà fins entrada la nit, amb la barreja d'actuacions musicals, demostracions de cultura tradicional, espectacles i atraccions infantils i un gran mercat amb productes relacionats amb el món sobiranista. La voluntat de l'organització és celebrar una concentració estiuenca reivindicativa i eminentment familiar a l'entorn de la Devesa de Girona.

El concert Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat arriba en un moment de màxima efervescència en la societat civil catalana per la reivindicació del dret a decidir el futur de Catalunya.

No aturar la màquina

L'acte de Girona organitzat per aquest diari se situa en el calendari justament entre dos esdeveniments: el Concert per la Llibertat de fa una setmana al Camp Nou, capitanejat per Òmnium Cultural i en el qual El Punt Avui va col·laborar amb la realització del gran mosaic, i la Via Catalana, la cadena humana que està impulsant l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Des d'El Punt Avui ja fa setmanes que s'està treballant intensament en l'edició d'enguany del festival gironí, després que l'any passat l'esdeveniment, celebrat el 29 de juliol, adoptés un format més de concert, amb una àmplia participació artística de tots els estils, i aplegués unes 15.000 persones. La distribució de l'espai serà similar a la de l'any passat, amb un gran escenari que presidirà el recinte i una zona de seients, però augmentarà el protagonisme de les zones d'oci infantil i de la fira d'entitats, bàsicament amb productes relacionats amb el món sobiranista, que a hores d'ara ja té una cinquantena llarga de parades confirmades. Cercaviles, capgrossos, sardanes, pantalles amb projeccions, bars, atraccions i inflables per a la mainada i una dotzena d'actuacions musicals completaran un programa del qual s'estan ultimant els detalls, tot i que ja té la confirmació d'artistes com ara Macedònia, Lax'n'Busto, Glaucs, Pere Tàpias, Le Croupier i Quim Vila, entre d'altres. Un programa heterogeni per arribar a un ventall de públic més gran.

Dues dècades de compromís

El festival Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat va néixer l'estiu del 1992 arran de la injustificada persecució del món independentista com a pretesa mesura preventiva per la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Va ser l'anomenada operació Garzón, que va comportar la detenció d'una vintena d'activistes catalans i alguns casos de tortura, la no-investigació dels quals per part del jutge espanyol més mediàtic va comportar una condemna a l'Estat per part del Tribunal Europeu dels Drets Humans l'any 2004. Tanmateix, la primera reacció multitudinària a aquella injustícia va ser el concert organitzat per l'aleshores diari El Punt a la Devesa gironina, que va tenir la participació de les millors veus catalanes del moment, com ara Sopa de Cabra, Els Pets, El Último de la Fila i Lluís Llach.

L'estiu passat, El Punt Avui, en vista de la constatació d'una acceleració del procés històric cap a la sobirania de Catalunya, va decidir recuperar el lema del concert vint anys després i reprendre aquesta cita estiuenca reivindicativa i festiva per tal de contribuir a la dinamització del moviment cívic i social en favor del dret a decidir. La convocatòria va ser novament un èxit. El festival de la Devesa de Girona serà possible, una altra vegada, gràcies a la participació de la ciutadania i també gràcies a la implicació d'un bon nombre de patrocinadors i col·laboradors que uniran esforços en els diversos aspectes de l'organització i el desenvolupament d'un festival sobre el qual El Punt Avui anirà informant diàriament.

03.08.13
Dia del concert, a la Devesa de Girona.
12
euros
val l'entrada anticipada. El dia del concert costarà 20 euros.
2
euros
val l'entrada per a la mainada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona