Política

JAUME PIÑOL (LAX'N'BUSTO)

BATERIA DEL GRUP

“Serà un concert energètic com l'essència del grup”

“Som en un punt de no-retorn pel que fa al dret a decidir. Volem triar la manera de viure a partir d'ara i gestionar-nos els diners”

“La gent s'ha de poder manifestar cada dia si cal i més en moments tan convulsos, amb tants casos de corrupció política

Ens fa molta il·lusió i és un orgull ser al concert del 3 d'agost a la Devesa.
Com més coses es facin, millor. No ens hem de posar nerviosos.

Han retornat amb força als escenaris amb el seu últim treball, Tot és més senzill, que els portarà a fer gira aquest estiu.

Acabeu de tornar de Mallorca.
Sempre hi som ben rebuts. Feia temps que no hi actuàvem i s'han ajuntat dues actuacions de cop. Valorem l'esforç que fan tant els ajuntaments per contractar-nos com la gent que es desplaça de tots els racons de l'illa per venir-nos a veure.
El nou disc es va estrenar a Girona. S'escoltarà el 3 d'agost?
La gira en exclusiva del disc es va presentar a l'Strenes de Girona i ara hi tornem amb el concert reivindicatiu Catalunya vol viure amb llibertat i dignitat. Ens fa molta il·lusió i és un orgull ser-hi, ja que l'any passat no vam poder venir. Combinarem cançons del disc i algunes del repertori de sempre. Com tots els de la gira d'estiu, serà un concert energètic com l'essència del grup.

N'hi ha algunes que no podeu deixar de tocar.

Llença't, La meva terra és el mar o Que boig és el món ja formen part del repertori. N'hi ha d'altres com Tinc fam de tu que ens agrada recuperar perquè ens han marcat com a banda. Tot i que mires de dosificar-les perquè te'n canses, ens agrada que la gent les demani i les acabes incorporant.

Un moment complicat per editar disc.
El problema són els canals de promoció i distribució i poder arribar a les poques botigues que queden. El suport del CD ha viscut una crisi molt bèstia. Els mitjans de comunicació no sempre estan receptius i acostumen a seguir les tendències musicals que creen els mateixos periodistes, sovint molt irreals. Molts grups que comencen tenen internet com una bona eina, però costa donar a conèixer el que fas. Per això ens agrada seguir fent ruta per Catalunya i explicar als mitjans locals el nostre treball.

Com veu tot el procés cap a la consulta?

Som en un moment interessant en l'àmbit polític i de molt moviment social. Som en un punt de no-retorn pel que fa al dret a decidir. Volem decidir la manera de viure a partir d'ara i gestionar-nos els diners. La classe política s'adona que no hi ha marxa enrere. Els artistes ens sentim una mica responsables, les nostres cançons també formen part de la cultura popular.
És un procés massa lent?
Com més coses es facin en una mateixa direcció, millor. No ens hem de posar nerviosos. La gent s'ha de poder manifestar cada dia si cal i més en moments tan convulsos, amb tants casos de corrupció política. Els canvis s'aconsegueixen sent constants i s'haurien de fer més coses encara.

Ja té lloc a la cadena humana?

Jo formo part de l'ANC del Vendrell i tinc previst participar-hi, tot i que el dia 10 toquem a Sallent i encara no tinc adjudicat tram. Hi aniré amb la família i que ens posin on vulguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera