Política

El Papiol instal·la una estelada a l'entrada del poble

La iniciativa ha estat impulsada per la secció local de l'ANC i compta amb el suport de l'Ajuntament i l'Associació de Municipis per la Independència

L'alcalde demana “respecte” i “generositat” cap aquelles persones que no comparteixen les aspiracions sobiranistes.

El municipi del Papiol ha instal·lat una estelada a l'entrada del poble. La bandera independentista, de 2,8 per 3,6 metres de grandària, una mica més gran que les oficials, s'hissa en un pal de 12 metres d'alçada a la rotonda que dóna accés al municipi per la C-1413a. La iniciativa ha estat impulsada per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i compta amb el suport unànime de l'Ajuntament del Papiol i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a la qual el municipi hi pertany des de fa un any. “Aquesta plantada no és cap triomf, sinó un gest més de la demanda de molta gent per aconseguir la llibertat de Catalunya”, destaca a l'ACN l'alcalde del Papiol, Albert Vilà.

El Ple municipal, integrat per integrat a més de pels cinc regidors del grup independent, per quatre de CiU, un d'ERC i un més del PSC, va aprovar fa un any l'entrada del municipi a l'AMI, amb el suport de tots els grups polítics. “Fa més d'un any que treballem pel projecte independentista”, destaca Vilà.

La bandera va ser hissada en un acte oficial celebrat aquest dimecres al vespre i amb la presència d'una seixantena de veïns d'aquest municipi del Baix Llobregat. Durant l'acte, van parlar representants de l'ANC, l'AMI i el mateix alcalde. En el seu discurs, Vilà va demanar “respecte” i “generositat” cap aquelles persones que no comparteixen les aspiracions sobiranistes. “La plantada no ha de ser un motiu de crispació sinó un motiu més per explicar el motiu d'aquest projecte”, ha destacat.

Vilà ha volgut també destacar el Papiol com l'exemple clar que demostra que “quan els polítics anem d'acord amb la societat civil, els projectes són més sòlids”. I en aquest sentit, s'ha felicitat de la tasca “paral·lela” que ve fent des de fa mesos el municipi, en la seva vessant ciutadana i també polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona