Política

Mas qualifica “d'èxit aclaparador” la Via Catalana

El president creu que els catalans han donat una “autèntica lliçó” dels seus “millors valors”

Reitera el compromís d'una consulta pel 2014 i insta l'Estat a escoltar “la veu del poble de Catalunya”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat “d'èxit aclaparador” la Via Catalana que s'ha celebrat aquesta Diada i considera que Catalunya ha ensenyat les seves “millors cartes al món sencer”.

Durant un acte a Ripoll, Mas ha assegurat que avui els catalans han “donat una autèntica lliçó del nostres millors valors”. “Avui també ens jugàvem molt en la forma de fer les coses, i s'ha tret una nota molt alta, un excel·lent”, ha indicat.

El president ha contraposat aquest tarannà amb els incidents a Madrid, on un grup d'activistes d'ultradreta ha intentat rebentar l'acte institucional a la seu de la delegació de la Generalitat. “Desgraciadament a Madrid, a la delegació del Govern, uns pocs canalles, perquè eren molt pocs, han entrat violentament amb gasos i han interromput l'acte. Però que uns pocs canalles es comportin d'aquesta manera és precisament el millor contrast davant un poble català s'ha exhibit amb aquest civisme”, ha destacat.

Mas ha reiterat el seu compromís perquè els ciutadans siguin cridats a les urnes el 2014 “per poder decidir lliurement, pacíficament i democràticament el seu futur”.

Un cop celebrada la Via Catalana, ha insistit en enviar un missatge a l'Estat: “Ja és hora que les autoritats de l'estat espanyol, avui en democràcia, escoltin la veu del poble de Catalunya i respectin la seva voluntat de decidir el seu futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.