Política

Junqueres creu que la UE entén la reivindicació catalana després de la cadena

Assegura que la Via Catalana cap a la Independència ha “demostrat al món la voluntat” dels catalans per decidir el seu futur

“La responsabilitat d'ERC és donar resposta a aquesta exigència democràtica”, afirma

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha expressat aquest dijous la seva convicció que les institucions europees entenen la reivindicació de Catalunya després que la Via Catalana cap a la independència hagi servit per “demostrar al món la voluntat” dels catalans per decidir el seu futur.

En declaracions a la cadena SER, Junqueras ha precisat que el que ha canviat després de la cadena humana d'ahir durant la Diada és que s'ha produït un “nou aval ciutadà” al referèndum d'autodeterminació i, en aquest sentit, ha reiterat que el seu partit “farà tot el possible” perquè se celebri el 2014.

El líder d'ERC, una vegada més, no ha volgut contemplar escenaris “alternatius” ni “especular” sobre la possibilitat que la consulta no es convoqui finalment el 2014 perquè, ha esgrimit, això significaria “debilitar” la posició actual, que és la celebració del referèndum d'autodeterminació l'any vinent.

“La responsabilitat d'ERC és donar resposta a aquesta exigència democràtica -després de la Via Catalana- i, des del nostre partit, ajudarem al Govern perquè compleixi els seus compromisos”, ha afegit Junqueras.

Preguntat sobre una possible ruptura amb CiU si no es convoca la consulta el 2014, Junqueras ha dit que “a alguns polítics, de vegades, els agradaria una ruptura entre CiU i ERC però, evidentment, aquest gust intentarem no donar-los-el”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona