Política

El govern de Vidreres, trencat

Els tres regidors de VST-ERC formalitzen la renúncia com a tinents d'alcalde

Jordi Camps, amb el suport de CiU, no plega tal com li exigien els republicans per haver-los ocultat la investigació de l'Oficina Antifrau

Els tres regidors de Vidreres Som Tots-ERC van formalitzar ahir al matí la sortida del govern local després que l'alcalde, Jordi Camps (CiU), es negués a presentar la dimissió. Li demanaven que plegués per no haver-los informat de la investigació a què és sotmès per part de l'Oficina Antifrau i per no haver entrat al registre –com és pertinent per llei– els requeriments d'aquest òrgan. Els republicans estaven disposats a continuar al govern, però consideraven que Camps, ocultant-los la investigació, havia dinamitat la seva confiança. Per això proposaven a CiU un relleu a l'alcaldia. La federació, però, s'hi va oposar i el pacte de govern s'ha acabat trencant.

“Se'ns fa impossible treballar amb una persona a qui hem perdut la confiança”, va explicar Eduard Adrobau (VST-ERC), fins ahir primer tinent d'alcalde de Vidreres. El portaveu dels republicans va assegurar que se sentien “dolguts”, perquè tenien “confiança absoluta en la seva persona”. Va matisar que el distanciament es produïa només amb Camps, no amb CiU: “El fet que l'investigui Antifrau i no ens ho comuniqui va provocar una important pèrdua de confiança en la persona, no en l'equip de govern.” Els republicans fan un bon balanç de la feina feta al govern i lamenten haver-ne de sortir. El distanciament entre ERC i Camps s'ha anat accentuant en els darrers mesos, provocat sobretot per l'afer del subministrament d'aigua a les urbanitzacions i de la compatibilitat laboral de Camps, les dues qüestions que Antifrau està investigant des de fa mesos.

En una tensa reunió que es va fer dijous a la nit –la segona d'aquestes característiques–, en què van participar els regidors de CiU i ERC, juntament amb els respectius presidents locals, CiU va fer un darrer intent de sortida endavant. Va proposar mantenir l'acord a canvi de cedir a ERC les competències en l'afer del subministrament d'aigua i amb el compromís de fer un pacte per a la transparència. La proposta no va convèncer els republicans.

L'alcalde continua mut

Camps manté el silenci. Ni valora la marxa d'ERC. Ni explica per què no lliura la informació a Antifrau. Ni argumenta com és que no van entrar els requeriments al registre. CiU, però, va emetre ahir un comunicat en què feia pinya amb l'alcalde. Va lamentar la decisió d'ERC i va considerar “sense fonament” els arguments dels seus fins ahir socis. Contràriament al que Antifrau assegura en els requeriments enviats –n'ha fet arribar quatre des de l'abril en què denuncia que el batlle no els respon–, CiU va assegurar que Camps “va facilitar la informació que donava resposta a les preguntes requerides”. I va apuntar al secretari municipal, de qui diuen que “n'era coneixedor”.

Per la seva banda, Ruth Rosique (PSC) va aplaudir la decisió dels republicans: “Trobo que han fet el que havien de fer.” No va valorar el nou escenari polític, amb un govern amb quatre regidors de tretze.

El fet que l'investigui Antifrau i no ens ho comuniqui provoca una important pèrdua de confiança en la persona

LES FRASES

És un greu error deixar el govern quan queda un any i mig de mandat, trencant unilateralment l'acord
CiU de Vidreres ha donat suport a l'alcalde: els motius esmentats per ERC no tenen cap fonament
Comunicat de CiU
Se'ns fa impossible treballar amb una persona a qui hem perdut la confiança
Eduard Adrobau
Portaveu de VsT-ERC i fins ahir primer tinent d'alcalde

I al final s'han divorciat

Finalment, la relació –política– entre els joves Jordi Camps (CiU) i Eduard Adrobau (VST-ERC), que semblava idíl·lica fa dos anys, s'ha acabat trencant. Només fa deu dies, en el balanç de l'equador de mandat publicat en aquest diari, ja s'apuntava que potser sense saber-ho eren a les portes del divorci. Dit i fet. La sensació de ser negligits que han tingut els republicans ha estat constant en els darrers mesos. La gota que ha fet vessar el got ha estat amagar-los que l'Oficina Antifrau l'està investigant. Ara s'obre un nou panorama polític. CiU només té quatre dels tretze regidors que hi ha a l'Ajuntament –el cinquè ja els va deixar per passar a ser no adscrit–. La moció de censura és improbable, sobretot a curt termini. Però la governabilitat es preveu complicada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA