Política

política

L'ocupació independentista del centre d'Olot, a punt

El primer toc de la campana ‘Llibertat', epicentre d'una festa en què participen tots els pobles de la Garrotxa

Organitzada per l'ANC garrotxina, es du a terme dissabte vinent a partir de les 17.14 h

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Garrotxa ho té tot a punt per ocupar dissabte vinent 5 d'octubre tot el centre d'Olot, a partir de les 17 hores i 14 minuts, amb un centenar d'actes, per als quals s'han mobilitzat més de 600 persones. La festa independentista Quatre barres i una estrella aplegarà representants de tots els ajuntaments i de moltes entitats de la Garrotxa i inundarà tots els racons amb l'objectiu de fer sortir la gent al carrer i fer pedagogia per la independència d'una manera festiva.

L'acte més rellevant serà la presentació de la campana Llibertat, sufragada amb una campanya popular de donatius. Ara per ara, només es pot veure al calendari on hi ha la foto de la campana amb un calendari imprès al darrere amb els dies i llocs on sonarà. Té el lema D'aquí no passa, 2014. “El seu toc guiarà el camí fins a la consulta i la independència”, diu la presidenta garrotxina de l'ANC, Toia Codina.

Està previst que la Llibertat vagi de Can Joanetes, seu de l'Ajuntament, a la plaça Major en el marc de l'espectacle Naixement de la Llibertat, del Pim Pam Pum Foc Olot. Un cop a la plaça, es descobrirà i es farà el primer toc. El músic olotí Xavier Pallàs és qui l'ha compost. Està inspirat en el toc a sometent i inclourà ritmes de contrapàs, sardana i jota per acabar amb notes d'Els segadors. Tots els campanars de la ciutat respondran al toc de la Llibertat. L'actriu Montserrat Carulla recitarà el poema de Segarra La campana de Sant Honorat i més de 200 cantaires de la comarca, dirigits per Joan Asin, interpretaran El cant de la senyera i Els segadors.

L'altre gran esdeveniment serà la Mostra de Tastets amb productes de la terra. N'hi haurà setze, de diversos pobles i d'algunes associacions. El tiquet de 5 euros donarà dret a fer-ne quatre i a una beguda. Es poden adquirir demà al davant de Sant Esteve i, a partir de dilluns i cada dia, de 6 a 8 de la tarda a la mateixa parada, o el mateix dia de la festa. Són diversos i molt imaginatius: peus de porc farcits amb xai, trencadís de xocolata, galetes de blat de moro, senglar, fesols de Santa Pau, etc.

El Quatre barres i una estrella s'iniciarà amb una cercavila de la faràndula de la majoria de pobles de la Garrotxa i barris d'Olot entre el Carme i el Firal. I s'acabarà amb un concert del Quartet de Bianya, Tortellinins i Agrofusion a la plaça del Mig i un altre concert al Firal amb els grups de FANS els Volcànics i Corbs Negres, La Senyora i el DJ Enric Canadell.

LA XIFRA

600
persones
s'han mobilitzat durant els últims mesos per poder organitzar la festa independentista.

Llençament de DNI

Cada poble o entitat participant al Quatre barres i una estrella tindrà un lloc assignat del centre de la ciutat –hi ha 27 escenaris– i hi durà a terme activitats específiques. Són moltes, però n'hi ha de molt originals, com per exemple el llençament de DNI al punt de Sant Aniol de Finestres; l'activitat llaminera Trenca amb Espanya, de la pastisseria El Cacau i de la Greda; jocs tradicionals; un minitorneig de penals i tocs, organitzat pels clubs de futbol del Bosc de Tosca i de les Preses; una encesa d'una estelada d'espelmes a les escales de Sant Esteve, i, per citar-ne un altre, un joc de l'oca independentista a l'espai de Sant Jaume. També hi haurà una fira de productes independentistes de 100% CAT. I durant tota la setmana, i dirigit per l'artista Quim Domene, es pintarà un mural a la plaça Pia Almoina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona