Política

El jutge embarga la meitat de la casa d'Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó a Pedralbes

El magistrat que investiga el cas Nóos decreta l'embargament de les propietats del gendre del rei i Diego Torres per cobrir una fiança de responsabilitat civil de 6,1 milions d'euros

L'Audiència de Palma rebutja el recurs contra la imputació de la dona de Torres, Ana María Tejeiro

El jutge del cas Nóos, José Castro, ha ordenat aquest dilluns al migdia l'embargament de la meitat de la casa dels ducs de Palma a Pedralbes. El magistrat ha embargat un total de 16 propietats d'Iñaki Urdangarin i també del seu exsoci, Diego Torres, per cobrir la fiança de responsabilitat civil de 6.114.788 euros que els havia imposat.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma recorda en el seu escrit que al gener d'aquest any va imposar als dos socis a l'Institut Nóos una fiança amb caràcter solidari de 8,1 milions d'euros, que posteriorment l'Audiència provincial va rebaixar a 6,1 milions, per respondre a les possibles responsabilitats civils que es derivessin dels presumptes delictes comesos. Castro entén que ja ha “transcorregut amb notori excés el termini concedit sense que s'hagi presentat la fiança exigida”, per això procedeix ordenar els embargaments.

En el cas del marit de la infanta Cristina, els embargaments es refereixen en tots els casos a la “meitat indivisa” dels immobles afectats, ja que tots estan inscrits a nom d'ell i la seva dona o de la societat Aizoon que tenen en comú, dedicada inicialment a la gestió de patrimoni immobiliari.

Així, a més del xalet a Pedralbes, el jutge també ordena l'embargament de tres habitatges, dos trasters i dos garatges a Terrassa i Palma de Mallorca propietat d'Aizoon.

Pel que fa a Torres, l'embargament comprèn la meitat d'una casa a San Cugat del Vallès i altres immobles a Mataró, Maó i Palma i un despatx professional que pertanyen a empreses de l'exsoci d'Urdangarin a Nóos.

D'altra banda, l'Audiència de Palma ha dictat avui una interlocutòria en l qual desestima el recurs d'apel·lació interposat per la defensa de la dona de Torres, Ana María Tejeiro, contra la decisió de Castro de mantenir la seva imputació en la causa. El tribunal provincial dóna la raó al jutge en el sentit que no procedeix plantejar-se l'aixecament de la imputació fins que no acabi la pràctica de diligències d'investigació que podrien afectar Tejeiro.

Així mateix, després d'acceptar la petició de la Fiscalia el magistrat ha citat a declarar com a testimonis per al pròxim 16 de novembre l'expresident valencià Francisco Camps i l'alcaldessa de València, Rita Barberá.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia