Política

la CRÒNICA

El teatre de Vidreres

Els plens municipals de Vidreres fa mesos que es fan al teatre. Tota una metàfora d'allò en què s'ha convertit la vida política vidrerenca. Divendres hi va haver ple extraordinari, forçat pels partits de l'oposició. Entre d'altres es va tractar el mal ús del registre municipal. Segons denuncien aquests partits, admet l'alcalde i certifica el secretari, els diversos requeriments enviats per l'Oficina Antifrau fent referència al batlle no es van registrar tal com pertocaria. El ple va ser precedit per la filtració a la premsa d'un altre informe d'Antifrau, que fa referència a governs anteriors, i explicitava el nom de l'exalcaldessa Ruth Rosique, actual portaveu del grup del PSC. Aquest informe, curiosament sí que es va entrar al registre.

El ple es va convertir en un tercer grau al secretari municipal i a l'alcalde. El primer va anar replicant que no podia respondre per no entorpir la comissió d'investigació que s'estava creant. En alguna interpel·lació molt directa, però, va haver d'admetre que Camps ni havia registrat aleshores ni ara els requeriments d'Antifrau. L'alcalde també es va negar a respondre la major part de les preguntes que li van formular des de l'oposició. La seva negativa a respondre va provocar situacions absurdes. “Va donar indicacions a les funcionàries que abans d'entrar cap document al registre li pugessin al despatx?”, va preguntar la socialista Ruth Rosique. “No li ho sabria contestar”, va respondre Camps. “Ens pot explicar l'ús del registre”, va preguntar Jordi Gómez, regidor no adscrit. “Vostès mateixos ho han respost en el text de petició de ple”, va contestar l'alcalde. “Quin és el protocol del registre municipal”, va voler saber Ernesto Torres (PP). I la resposta de l'alcalde va ser una altra evasiva: “Ja es va explicar en un comunicat de premsa.” Aquestes no respostes van provocar la indignació de l'oposició i d'alguns veïns. I el socialista Lluís Ferrer li va recriminar que els vidrerencs “no tenen l'obligació d'informar-se per la premsa”.

Divendres es va constatar que CiU i Camps estan en minoria. Estan sols, molt sols, al ple de Vidreres. Això no vol dir que els representants de la federació tinguin el més mínim dubte sobre el seu líder. El regidor del PP va demanar a Camps que se sotmetés a una qüestió de confiança. La regidora de CiU Margarida Solé no se'n va poder estar: “Tenim plena confiança en l'alcalde”, va deixar anar. Aquesta resposta va provocar la ràpida reacció del regidor socialista Joan Sureda: “Amb tot el que ha aparegut, vostè encara li té total confiança?”, li va preguntar. I la resposta va venir des del públic amb un contundent:”No hi ha més cec que aquell que no vol veure-hi.” Els aplaudiments de la jornada se'ls va emportar Bosco Anton (VsT-ERC) quan va recriminar a l'alcalde si “treballava per Rec Madral –empresa subministradora de l'aigua– o pel poble”, en referència al fet que els regidors no van ser informats d'una carta de l'ACA, però l'empresa la va respondre el mateix matí. El ple, com les obres de teatre feixugues, es va allargar més del compte. I alguns dels assistents van abandonar les localitats abans que acabés la funció: “Me n'he d'anar a dinar; el senyor Jordi (en referència a l'alcalde) es creu l'amo del cortijo”, va sentenciar un veí mentre sortia del teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”