Política

Votar i quedar tips

El restaurant Mimolet de Girona servirà durant tot el març els menús Sí-Sí, Sí-No i No

El primer només en té de catalans, el segon els combina amb d'altres de la resta de l'Estat i en el tercer només n'hi ha d'espanyols

Les ganes de celebrar una consulta sobre el futur polític de Catalunya arriben a la taula. El restaurant Mimolet, al carrer del Pou Rodó de Girona, ha preparat tres menús per realitzar la seva pròpia versió de la consulta sobiranista. Els menús, que es diuen Sí-Sí, Sí-No i No, estan formats per plats coherents amb els seus respectius noms. Així doncs, el menú independentista està compost només per plats catalans: embotits de Rupià; amanida de favetes, pèsols del Maresme, menta i pernil; crema catalana amb gelat de ratafia d'Olot; borregos de Cardedeu; cava d'Alella, garnatxa de l'Empordà... El menú Sí-No barreja exquisideses catalanes amb plats d'altres comunitats de l'Estat: assortit d'olives malaguenyes, lluç a la donostiarra, patxaran... I el menú unionista està format íntegrament per plats espanyols: xai a la castellana, tarta de Santiago, tortas de aceite de Sevilla, vi de Jumilla... Els detalls s'han cuidat al màxim. Fins i tot el preu fa referència a l'any que ha de ser
el de la consulta: 20,14 euros.

Dues-centes cinquanta reserves

L'objectiu de la iniciativa, segons explica el propietari de l'establiment, David Illa, és “recollir l'actualitat d'una manera divertida, i celebrar la nostra pròpia consulta lligant-la amb la bona gastronomia”. Illa assegura que com a restaurant no pren partit pel resultat de la consulta, “però sí a favor de la seva celebració”. Personalment, però, té la seva opinió, que es reserva. No se'n ressentirà, però, la qualitat gastronòmica de cap dels menús: “S'han fet tots amb molta estimació, buscant productes i elaboracions de màxima qualitat en tots els casos.” L'empresari assegura que, tot just anunciada la campanya –que serveix també per celebrar el vuitè aniversari del local–, ja tenen més de 250 reserves. S'hi han apuntat, per exemple, tots els regidors i l'alcalde d'un ajuntament –Illa no va voler revelar quin– o una família de 25 persones que han optat pel menú Sí-Sí. S'han trobat que algunes persones mostren el seu interès gastronòmic per un dels menús, però que la seva opció política va per una altra banda. Per a aquests casos s'ha pensat a posar una urna a l'entrada del restaurant, a fi que tothom pugui acabar votant en consciència sense trair l'estómac.

Per acabar d'arrodonir la proposta, Illa va demanar a Jesús Torrero, líder del grup Ley de Faraday, que compongués una cançó sobre els menús. Torrero es va entusiasmar amb la idea, i va compondre Vine amb mi, de la qual s'ha fet un videoclip –a partir d'avui es podrà veure a les xarxes socials– amb la col·laboració de part del grup, cinc actors i el muntatge del mateix Torrero i Carlos Ocho: “És una cançó en positiu, que parla de la il·lusió dels gironins, de la ciutat, del dinamisme de la seva gent, i els proposa que vinguin a participar en la consulta del Mimolet”, explica el músic.

20,14
euros
és el preu dels menús de la consulta que ha preparat el Mimolet, jugant amb l'any en què s'ha de fer la votació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona