Política

L'Ajuntament de Sueca ha desaprofitat ajudes per a formació i ocupació

La denúncia la realitza Esquerra Unida del País Valencià a nivell local

Esquerra Unida del País Valencià de Sueca ha fet públic que l'Ajuntament, a través de la regidoria de Promoció Econòmica, tan sols ha concedit 5.625 euros dels 45.000 que disposava per al Pla d'Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes.

Així, 39.375 euros destinats a subvencionar contractacions de persones aturades i empadronades al municipi, tornaran a les tres administracions que finançaven el pla a parts iguals: Generalitat, Diputació i el propi Ajuntament.

El pobre balanç, es de tan sols cinc contractes sobre una oferta de quaranta. Les bases per a accedir a les subvencions establien mínims de 25 hores setmanals durant tres mesos. Cadascuna de les empreses que s'han acollit rebrà 1.125 euros per cada treballador que haja acollit mitjançant aquest programa.L'oferta del pla va estar obert del 29 d'octubre al 30 de desembre passat.

EUPV critica de manera oberta, la complexitat burocràtica i les exigències, en temps de crisi profunda, del programa de subvencions destinat al foment de l'ocupació en l'àmbit local plantejat per la conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació.

Això no és excusa per a denunciar també la lamentable passivitat demostrada en aquest cas des de l'Ajuntament de Sueca com a gestor de proximitat més immediat als destinataris: aturats, autònoms i empresaris que els havien de contractar.

La mateixa regidoria de Promoció Econòmica, responsable de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha deixat de gastar 48.634,78 euros de tres subvencions del Servef per a cursos de formació de 2012. Aquestes ajudes sumaven 186.432 euros, dels quals, els esmentats 48.634,78 (el 26,08%) han estat desaprofitats per minoracions, costos associats i despesa no justificats, entre d'altres conceptes.

La més greu va ser el curs de Programador d'aplicacions informàtiques al qual se li destinà una subvenció de 93.024 euros de la que, en no justificar-la en la seua totalitat, han desaprofitat 34.513,46 euros.

La minoració respon a que es va incomplir el requisit d'inserció del 100% de tots els alumnes que acabaren l'acció formativa; que la quantitat justificada ha estat inferior a la subvencionada; i que els costos associats no podien superar el 20% de l'acció formativa.

En el curs d'activitats formatives en la relació amb el client, l'ajuda assignada de 60.900 euros s'ha vist reduïda en 9.245,12; i en el de Socorrisme en espais aquàtics naturals, la dotació de 32.508 euros s'ha rebaixat en 4.876,20 per despeses no justificades. Les liquidacions comptables d'aquests tres cursos s'han dut a terme en les últimes setmanes.

EUPV de Sueca considera una irresponsabilitat sense nom el desaprofitar 74.884 euros procedents de distintes administracions públiques, que estaven destinats a formació i donar feina.

En opinió de la formació política denunciant, “el govern municipal hauria d'analitzar detingudament les causes perquè açò no torne a passar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA