Política

Soria atribueix el conflicte per TVC a un “malentès”

“És a la Generalitat a qui correspon reordenar, dintre de la seva capacitat de múltiplex, els seus canals”, afirma

El govern català insta el ministre a donar més explicacions i a “no confondre”

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va atribuir ahir al vespre a un “malentès” i a “un error d'interpretació” la polèmica sorgida aquesta setmana amb el govern de la Generalitat per la possible pèrdua de canals de Televisió de Catalunya (TVC). A Barcelona, en declaracions als periodistes just abans de participar en el lliurament del premi Esade d'aquest any al president del consell de direcció de Volkswagen, Martin Winterkorn, el ministre va assegurar haver resolt el conflicte amb la Generalitat, amb la qual afirma tenir una relació “fluida”. “És a la Generalitat a qui correspon reordenar, dintre de la seva capacitat de múltiplex, els seus canals”, va declarar.

Les paraules del ministre van causar estupor al govern català, que, en un comunicat emès a les onze de la nit, l'instava a donar més explicacions i, sobretot, a no voler confondre l'opinió pública. En aquest sentit, des de l'executiu es va recordar que en la carta rebuda a principis d'aquest mes, i revelada dilluns pel portaveu Francesc Homs, el ministeri expressava la seva determinació de reduir l'espai d'emissió de TVC, la qual cosa obligaria a tancar canals o a prescindir del d'alta definició, a més de renunciar a la reciprocitat futura amb el País Valencià i les Illes Balears. És per aquest motiu que des del govern català es va instar el ministre a dir “públicament que la Generalitat mantindrà els tres múltiplex de què disposa avui en dia”. “Això”, continua la nota emesa des de Presidència, “seria aclarir les coses i no confondre la ciutadania”. L'executiu es posa a disposició del ministeri “per demostrar tècnicament que la reordenació dels canals es pot fer sense eliminar cap dels tres múltiplexs que gestiona la Generalitat”.

La polèmica entre els dos governs rau en la necessitat d'alliberar espai radioelèctric per al desplegament de la xarxa 4G de telefonia mòbil. En la carta enviada des de Madrid, es parlava de reduir de tres a dos el nombre de canals múltiplex de què disposa la Generalitat. Un d'aquests és privat, i cada un dels altres disposa de quatre canals d'emissió. En el primer hi ha TV3, Super3, Esport3 i el 3/24, i en l segon, la programació de TV3 en alta definició, que ocupa dos dels quatre canals.

LA FRASE

Tot plegat ha estat fruit d'un error d'interpretació que ja ha estat aclarit
José Manuel Soria
ministre d'indústria


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona