Política

Garrigàs pintarà de groc l'escola i el centre cívic

L'acte de la campanya ‘Ara és l'hora' es farà demà, com a prèvia del 9-N

L'ANC ultima els preparatius a l'Alt Empordà

Garrigàs pintarà demà de groc el recinte del centre cívic i les escoles. És un acte que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en col·laboració amb l'Ajuntament i l'associació Balcó de l'Empordà, dins els actes de la campanya Ara és l'hora, i com a prèvia del 9-N. Aquest no serà l'únic edifici que s'ha tenyit a la comarca, ja que Sant Climent Sescebes ja ho va fer amb la cooperativa fa uns dies.

El de Garrigàs és un dels nombrosos actes que l'ANC té previstos a l'Alt Empordà abans de diumenge. A Figueres, demà entre les onze del matí i la una del migdia es fa l'acte de cloenda del Correllengua Figueres 2014, a la Rambla. Dins dels actes hi haurà música, Tramuntakada, actuació castellera i lectura del manifest del Correllengua, fet per Vicent Partal, que llegirà Pau Foraster (The Cuit's). Al final es farà un vermut popular. L'acte el presentarà el periodista Mohamed El Amrani. També demà a Castelló d'Empúries es projectarà L'endemà, d'Isona Passola, i a Garriguella l'historiador Artur Domingo parlarà sobre desobediència civil i Gandhi (19 h al Celler Mas Llunes).

A més, avui hi ha una xerrada d'Arcadi Oliveras sobre les pensions a Torroella de Fluvià (19 h a la sala municipal) i una altra de Josep Maria Reniu, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, a Sant Pere Pescador (21 h al casal cultural).

De fet, l'Assemblea està ultimant els preparatius i precisament avui ha convocat a Vilabertran tots els coordinadors de les poblacions de la comarca per donar les últimes instruccions abans de la consulta. Segons ha explicat Milton Sànchez, de l'ANC, es tracta d'explicar als voluntaris les possibles situacions que es poden trobar i com les han d'afrontar.

A l'Alt Empordà la campanya País groc ja ha arribat a bona part de la comarca. Però, a més, els pobles es preparen també penjant estelades. Un d'ells és Ordis, on han penjat estelades a les entrades del municipi, després que CiU ho hagi reclamat. El govern municipal (Independents per Ordis) ha facilitat les banderes.

Castelló denuncia la vulneració del dret a decidir

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha convocat avui un acte institucional per signar la denúncia contra la vulneració del dret a decidir del poble català, després que aquesta setmana s'hagi signat al Parlament de Catalunya. L'alcalde, Xavi Sanllehí, ha convidat tots els regidors del consistori que s'hi vulguin sumar. De fet, Sanllehí va participar en l'acte a Barcelona com a president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. També a Castelló un grup de voluntaris ha habilitat un servei de transport per arribar als instituts des de qualsevol lloc de Castelló d'Empúries, sigui des de la marina d'Empuriabrava, Castelló Nou i el Mas Nou, o des de qualsevol dels masos del municipi. El servei és totalment gratuït i es pot reservar trucant al 688 373 865.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid