Política

Votant des de més enllà del Principat

El cantant Joanjo Bosk cedeix el seu vot a l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís, que ha “minvat la frustració” de no poder votar

L'institut Olivar Gran de Figueres va viure, ahir al migdia, un acte de solidaritat, quan el cantant Joanjo Bosk va dipositar a l'urna un vot que, de fet, venia de més enllà del Principat. I és que el cantant figuerenc va renunciar a votar per cedir el seu vot a l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís, que no podia votar a Perpinyà. Abans del moment de la votació, els dos es van trobar i el cantant va entregar la papereta a l'escriptor, que va marcar les caselles del sí i la va tornar a Bosk perquè la introduís a l'urna.

El cantant figuerenc explicava en aquest sentit: “Jo he cedit el meu vot, d'una banda, com a mesura de protesta pel que considerava un retrocés per part del govern, tot i que avui no toca parlar d'això, perquè hem vingut a votar, i de l'altra, com un gest de solidaritat amb la Catalunya del Nord, reivindicant el dret que tenen els catalans de l'Estat francès a dir la seva. Per això hem volgut fer aquest acte simbòlic i reivindicatiu.” Joan-Lluís Lluís, col·laborador d'El Punt Avui, va valorar: “És emocionant perquè és participar en una cosa absolutament històrica. El punt de no retorn han estat flanquejat. Poder-hi participar per a mi és un gran honor. La independència de Catalunya és justa, necessària i urgent i que serà no només per a Catalunya sinó per als Països Catalans.”

La iniciativa va sorgir d'un acte del Correllengua a Figueres en què l'escriptor nord-català va expressar la frustració per “no poder votar tot i ser català”: “Vaig dir que si algú no pensava votar, em proposava per fer d'enllaç entre aquesta persona i l'urna, de manera que ell votés i jo pogués minvar una mica aquest nivell de frustració.” Joan-Lluís Lluís també va parlar de la “simpatia palpable que no existia fa uns anys” cap al procés des de la Catalunya del Nord. I hi va afegir que, ahir a Perpinyà, hi havia “persones que es consideren catalans però amb papers francesos que, com a catalans, consideren que tenen dret de vot” i que han votat igualment, tot i que saben que els seus vots no seran comptabilitzats en el recompte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona