Política

Quatre llistes volen l'alcaldia de Quart

CiU, AxQ-AM i el PSC es tornen a presentar, i ara també s'hi afegeix Quart Actiu

CiU, el PSC, AxQ-AM i Quart Actiu - Activisme Municipal, aquesta darrera una llista d'independents, són ara per ara les candidatures confirmades a Quart, en espera que el PP, que no ha tret mai cap regidor, confirmi si es torna a presentar. Des del 2007, després de perdre l'alcaldia que havia mantingut amb majoria absoluta durant 24 anys, el PSC es va veure destronat per un pacte entre CiU i Alternativa per Quart -AM.

Les llistes

Pel que fa a les llistes, CiU presenta Isidre Alis, que substituirà Lluís Lloret, actualment alcalde en aplicació del pacte de govern amb Alternativa Quart-AM. Alis, el nou candidat, és enginyer i tècnic en prevenció de riscos laborals, i no ha estat mai regidor, però, segons explica el mateix Lloret, “ha treballat els últims vuit anys” amb ell i l'equip de govern. Pel que fa referència a ERC, els republicans també van presentar el seu nou candidat a Quart, sota les sigles d'Alternativa per Quart (AxQ-AM). En aquest cas, el cap de llista per a les municipals serà Francesc Pérez, en substitució de Laura Vall-llosera. Pérez, que és militant d'ERC, ha participat activament en el projecte d'AxQ-AM.

El PSC tornarà a confiar en Pere Cabarroques, el veterà polític socialista que va assolir la majoria absoluta el 1983 i que ja no la va deixar fins al 2007, moment en el qual, tot i ser la llista més votada, va perdre el poder per un pacte de govern entre CiU i els republicans d'ERC, aquests sota les sigles d'AxQ-AM. Cabarroques va defensar que tot i que el PSC va guanyar les eleccions i es va quedar a només nou vots de la majoria absoluta, les altres dues formacions van decidir que calia un relleu i es van aliar. Segons va defensar Cabarroques, aquest no ha estat un bon pacte per a Quart. Encara més, a les passades eleccions ja va sostenir que tot i que el pacte es va mantenir fins al final aquest s'havia trencat.

Finalment, Quart Actiu i Activisme Municipal, una llista d'independents, s'afegirà a la cursa electoral de les municipals. Fonts de la formació van explicar que estan tancant la llista i que es farà pública en els propers dies. Fonts del PP van destacar que, ara per ara, no poden confirmar si el partit es presentarà a Quart perquè s'estan tancant les llistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona