Política

L'històric Joan Surroca tanca una nova llista a Vall-llobrega

Veïns liderats per Albert Gironès fan una agrupació d'electors descontents amb Guirado, hereu de l'exalcalde

L'històric exalcalde Joan Surroca va governar Vall-llobrega des de les primeres eleccions democràtiques, el 1979 amb el PSUC, fins a la seva retirada el 2007 per motius de salut i ja amb ICV. Aleshores va cedir el timó al seu delfí, el primer tinent d'alcalde, Rufino Guirado, que va mantenir els ecosocialistes com a força més votada, però ja sense majoria absoluta. Després de dos pactes amb ERC, repartint l'alcaldia, i amb CiU a l'oposició, Guirado va anunciar el fitxatge per la federació nacionalista, un moviment que ha acabat d'empènyer Surroca i un grup de veïns descontents a presentar-se als comicis.

La fórmula que han escollit és la d'una agrupació d'electors independent, que han anomenat Junts per Vall-llobrega. L'exalcalde tanca la llista, però als 82 anys no amaga el seu malestar. “No m'agrada com s'estan fent les coses”, sentencia, tot criticant que Guirado no se n'ha sortit amb ICV perquè no va fer el pas d'afiliar-s'hi, fet que li va tancar portes per tenir veu al Consell Comarcal o altres òrgans superiors. Respecte al pas del seu antic delfí a CiU per aconseguir, per exemple, desencallar les obres de l'escola, es queixa que des del 2008 “el més calent és a l'aigüera”.

L'alcaldable de Junts és Albert Gironès, pedagog de 48 anys que exerceix l'activitat sindical a UGT. En el mandat 2003-07 va ser segon tinent d'alcalde de les àrees de Cultura, Educació, Hisenda i Via Pública. Però ja no va tenir continuïtat amb Guirado. Gironès creu que “falta comunicació i en un poble petit, que no arriba als 900 habitants, es podria fer una política més participativa”, amb assemblees veïnals o un consell de poble. Posa com a exemples el POUM que s'acaba de tornar a aprovar, en què “han tirat pel dret”, i la vela provisional d'activitats, instal·lada “en un terreny que fins ara era agrícola i sense estudi o projecte previ”. L'alcaldable creu que la concentració d'ICV i CiU els obre un forat, i també han fitxat una edil fins ara convergent, Jane Bradley, de 4.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia