Política

opinió

Els colors i el futbol

Pere Macias va ser ahir al Teatre Principal d'Olot per donar suport a la candidatura amb què Josep Maria Corominas vol revalidar l'alcaldia de la capital garrotxina. L'exalcalde, exconseller del govern català i ara diputat a les Corts espanyoles per CiU va utilitzar els colors i el futbol per fer tocar de peus a terra els assistents, que en aquesta mena d'actes solen ser majoritàriament afins al partit convocant. Tocar de peus a terra per aconseguir un resultat electoral contundent per llançar un missatge clar al govern espanyol que li faci veure que a partir del 27-S el procés sobiranista serà imparable. “Les portades d'alguns diaris de Madrid voldrien dir dilluns vinent que el projecte polític del president Mas ha fracassat”, va etzibar. I és que, segons ell, la política espanyola “és una cosa molt estranya”. “És un joc on només juguen dos, és un joc de blanc o negre i, quan mana un, l'altre diu que tot està malament i al revés”, hi va afegir.

Com que a Catalunya es fa un altre tipus de política, la de construir, la de pensar en els ciutadans, sobretot els qui ho passen més malament, Pere Macias va demanar als assistents al teatre, entre els quals hi havia els alcaldables de la resta de la Garrotxa a part de Corominas, que facin un últim esforç per fer entendre als electors que aquesta altra manera de fer ha estat fruit de l'acció majoritàriament dels governs municipals de CiU. “La portada dels diaris de Madrid de dilluns es juga a tot arreu, a tots els ajuntaments”, va afirmar. “Diumenge cal rematar la lliga. Josep Maria, hem de fer el gol com en Messi”, va dir com si d'una final es tractés i recordant el cap de setmana passat blaugrana. “Tots us heu de sentir en Messi”, va demanar als alcaldables. Abans, Mònica Font, de la llista de CiU d'Olot, va llegir una carta del responsable gironí d'UDC i també exregidor olotí Joan Cañada, que no va poder assistir a l'acte, en què demanava als caps de llista que la seva actuació política estigui impregnada dels valors de la humanitat, l'honestedat i el servei. Va tancar l'acte del Principal Josep Maria Corominas, que va recordar els compromisos adquirits pel seu equip ara fa quatre anys per demostrar, segons ell, que havien complert. Treballar amb passió per Olot, generar oportunitats tot i la crisi, prioritzar el consens i fer una ciutat solidària, emprenedora i atractiva... Segons ell, ha fet gol. Ara, l'àrbitre l'ha de validar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona