Política

Llach, sindicalistes i dirigents d'entitats sonen al territori

El cantautor podria anar a la llista de Girona

A Lleida els candidats podrien ser els caps d'Òmnium i de l'ANC

Si a Barcelona ja s'ha tancat el gros de la candidatura, amb Romeva, Forcadell, Casals, Mas i Junqueras al capdavant, a la resta de demarcacions continuen les negociacions. S'ha creat una comissió entre els partits i les associacions que ja han proposat alguns noms i que s'hauran de consensuar..

El pacte entre CDC i ERC preveu que els números 1 i 2 de Girona, Tarragona i Lleida siguin personalitats de la societat civil. A Girona ja han entrat en les travesses el periodista i actual delegat de la Generalitat a França i Suïssa, Martí Anglada, Lluís Llach i Ramon Brugada, el petit dels tres germans cardiòlegs que van descriure l'anomenada síndrome dels Brugada sobre la mort sobtada. El doctor va liderar com a degà el projecte de la nova Facultat de Medicina de la UdG i ha estat impulsor de la xarxa de desfibril·ladors de les comarques gironines. Pel que fa als polítics, és probable que l'alcalde de Girona i diputat, Carles Puigdemont, sigui el representant de CDC i que el batlle de Sarrià de Ter i diputat, Roger Torrent, sigui el d'ERC –el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, també podria repetir.

A Tarragona es podria optar per un líder sindical i així potenciar encara més la transversalitat de la candidatura. Una possibilitat podria ser la del secretari general de la UGT, Jordi Salvador, però ahir reconeixia a aquest diari que no hi havia cap oferta.

A Lleida guanyen força els caps visibles d'Òmnium, Xavier Eritja, i de l'ANC, Dolors Ciutat, que dimarts van ser a primera fila en la protesta contra Àngel Ros. Una altra possibilitat seria la de Josep Maria Forné, director territorial de Benestar Social, que havia estat al capdavant d'Òmnium i del Banc dels Aliments.

Pel que fa a Barcelona, el president de Súmate, Eduardo Reyes, ja va anunciar que faria el salt a la política el 27 de setembre. Reyes es va posar a disposició de Junqueras si hi havia una llista sense polítics. Ara s'haurà de veure si Reyes, que va ser present en l'última cimera de la Generalitat, continua disposat a involucrar-se en política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona