Política

Mas: “La unitat suma i l'efecte multiplicador l'hem de convertir en la victòria del sí el 27-S”

El president de la Generalitat i líder de CDC assegura que “agradi o no, el 27 de setembre ens comptarem” i que els qui no estiguin a la llista del sí “alimentaran la banda del no”

Fa una crida als votants del sí i si en la consulta del 9-N perquè ara votin la llista unitària

El president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, ha fet una crida a la mobilització de cara al 27 de setembre, sobretot a totes aquelles persones que van votar sí i sí a la consulta del 9-N perquè ara votin la llista unitària. “La unitat suma i la suma multiplica i aquest efecte multiplicador l'hem de convertir ara en una onada per la victòria del sí el 27-S”, ha afirmat Mas en el seu discurs durant la convenció nacional de Convergència.

“Agradi o no, el 27-S ens comptarem” i “aquesta gran oportunitat no la tindrem sempre com la tenim ara”, ha assegurat Mas, que ha advertit que “no pujar al tren del sí ens pot portar a una via morta”, amb conseqüències negatives per a Catalunya ja que considera que “si no aprofitem aquesta oportunitat a Madrid, amb tot el poder de l'Estat, ens intentarà passar per sobre sense misericòrdia”.

Crítiques la CUP

Mas ha lamentat que la CUP s'hagi despenjat de la llista unitària i no hagi sortit de “la comoditat de les sigles” i els ha avisat que no donar suport a la candidatura de Convergència, ERC i les entitats sobiranista no farà més que “alimentar la banda del no”. De fet, ha recordat que el 9-N els catalans no anaven amb la papereta de cap partit sinó amb la papereta del sí i sí i per això ha reiterat el suport a la llista unitària.

També ha reconegut que “el tren del sí té alguna incerta” i que “el camí no serà fàcil”, que no “s'obrirà el paradís de forma immediata” però “sí l'horitzó de la llibertat”. “Decidir la incertesa i comoditat de la dependència d'un Estat” de qui “mai som la prioritat de res, excepte de cascar-nos” o la incertesa de la llibertat que ens portar a una Catalunya molt millor”. Aquesta és la tria de cara a les eleccions del setembre, segons ha insistit Mas.

El president de la Generalitat ha considerat que cal “construir tres consensos” de cara al 27-S i a l'endemà de les eleccions i que passa per respectar aquells que no voten sí però que defensen l'autogovern i la capacitat de decisió de Catalunya, així com la llengua. La gent que està “a favor del dret a decidir” i, en tercer lloc, el consens del sobiranisme perquè, ha reiterat, el 27 de setembre “finalment ens podrem comptar els del sí i els del no”.

En aquest punt, Mas ha reconegut que “no és la millor manera de comptar-nos” i que l'ideal hagués estat un referèndum “que no ens han deixat fer”. “Encara que no sigui el millor instrument no podran evitar que ens comptem”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona