Política

ERC rebutja governar al Tarragonès amb un imputat del PSC

Surt de l'executiu del Consell Comarcal

No accepten que el socialista Jaume Domínguez en sigui vicepresident

La suma d'ERC al pacte de govern entre CiU i el PSC al Consell Comarcal del Tarragonès ha estat breu. Després que en el ple de constitució del passat dia 8 el grup donés suport a la investidura de Pere Virgili (CiU) com a president i que el republicà Daniel Rodríguez fos nomenat la setmana passada vicepresident de l'ens, els cinc consellers d'ERC van anunciar ahir que abandonen l'executiu comarcal després que els socialistes hagin decidit mantenir com un dels seus vicepresidents Jaume Domínguez, tot i la seva condició d'imputat. Aquest darrer conseller, que va ser alcalde dels Pallaresos durant el mandat passat, està sent investigat per un presumpte cas de malversació i falsificació documental relacionat amb unes obres que va fer al seu domicili privat.

“El PSC és lliure de nomenar qui vulgui, però nosaltres no ens sentim còmodes en aquesta situació”, va explicar el portaveu d'ERC, Alexandre Boquet.

Els republicans van assegurar ahir que desconeixien que Domínguez assumiria aquest càrrec (malgrat que totes les travesses abans de la constitució el situaven en aquesta posició) i que van assabentar-se'n al ple d'aprovació del cartipàs del Consell Comarcal. ERC assegura que va demanar una rectificació i que, en no fer-se, opta per deixar els càrrecs i passar a l'oposició.

El PSC demana seny

Mentre que Jaume Domínguez va declinar ahir fer declaracions sobre la marxa d'ERC, el vicepresident primer del Consell, el també socialista Daniel Cid, va demanar “criteri” i “seny” als partits polítics. “No pot ser que ERC s'abstingui a la Diputació, on el president està també imputat, i al Consell actuï diferent”, va afirmar.

Segona polèmica

Aquesta és, de fet, la segona polèmica per la imputació d'un alt càrrec de l'ens comarcal del Tarragonès d'aquest nou mandat. El PSC també va qüestionar a darrera hora el seu pacte amb CiU pel fet que el president fins al 2017, Pere Virgili, estigui imputat per un cas de presumptes amenaces al secretari municipal de Roda de Berà, crisi que es va tancar amb el compromís de Virgili de dimitir en cas que s'arribi a judici. En el cas de Domínguez, Virgili va defensar que aquesta investigació judicial està encara en un “moment previ”. Tot i això, el president va lamentar la renúncia d'ERC i es va mostrar esperançat que es mantinguin dins la junta de govern.

LA FRASE

El PSC és lliure de nomenar qui vulgui, però nosaltres no ens sentim còmodes en aquesta situació
Alexandre Boquet
Portaveu d'ERC al Consell Comarcal del Tarragonès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia