Política

Pablo Iglesias: “No és viable que unes eleccions a Catalunya defineixin la relació amb la resta de l'Estat”

El líder de Podem afirma que a ell “li sembla bé” que els catalans votin sobre la seva relació amb Espanya, però en el marc d'un procés constituent

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a la Cadena Ser que malgrat que es vulguin presentar els comicis del 27-S per part de les formacions sobiranistes aquestes són unes eleccions “autonòmiques” i que en aquests moments “en termes jurídics no és viable que unes eleccions a Catalunya defineixin la relació amb la resta de l'Estat”. Amb tot, ha assegurat que a ell “li semblaria bé que els catalans votin” i que a partir del resultat que s'obtingués els representants polítics a l'Estat “siguem responsables”. “A mi em semblaria una irresponsabilitat que la majoria dels catalans no volguessin seguir a Espanya i fóssim indiferents a aquesta realitat”, ha apuntat.

Iglesias ha assegurat que personalment “no vol que Catalunya se'n vagi “ d'Espanya i prefereix “seduir a Catalunya d'una manera diferent a la malaptesa de Fernández Díaz, que insulta a Pep Guardiola perquè es presenta a unes eleccions, o a la del PP, que han fabricat independentistes”. “Quan un va a Catalunya i veu les coses des d'allà diu: clar, és normal que molts catalans vulguin marxar”.

Amb tot, ha apuntat que la qüestió s'ha de resoldre en el marc d'un procés constituent per a una nova constitució que garanteixi “de manera efectiva” drets com l'educació i alhora que servis per afrontar la qüestió territorial. El dia 27, ha dit, se celebren unes eleccions autonòmiques “i només Mas ho planteja com un sí o un no”.

Segons el líder de Podem, part de la solució al problema territorial de l'Estat i Catalunya es resol amb les formes. “Jo intueixo que amb una manera més tolerant de fer les coses a Espanya hi hauria una majoria de catalans que estarien encantats de buscar una formula en què puguem seguir caminant junts, però si no és així cal acceptar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona